Sarı Kanarya Son 10 Maçta Üstün İstanbul

-SARI KANARYA SON 10 MAÇTA ÜSTÜN İSTANBUL (A.A) - 16.04.2010 - TURKCELL SÜPER LİG'DE FENERBAHÇE İLE BEŞİKTAŞ ARASINDA 18 NİSAN PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

 

-SARI KANARYA SON 10 MAÇTA ÜSTÜN

İSTANBUL ( A . A ) - 16 . 04 . 2010 - Turkcell Süper Lig ' de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 18 Nisan Pazar günü yapılacak maç öncesi ezeli rakiplerin aralarında oynadıkları son 10 karşılaşmada , Fenerbahçe ' nin galibiyetlerde 5 farkla üstünlüğü bulunuyor .

Ezeli rakiplerin 6 ' sı lig , 2 ' si Türkiye Kupası , 2 ' si de TFF Süper Kupa olmak üzere son 10 randevusunda Fenerbahçe 7 , Beşiktaş 2 kez sahadan galip ayrılırken , 1 maç ise berabere sonuçlandı .

4 ' ü BJK İnönü , 3 ' ü FB Şükrü Saracoğlu , birer tanesi de İzmir Atatürk , Köln Rhein Energie ve Atatürk Olimpiyat Stadı ' nda olmak üzere yapılan son 10 maçta Fenerbahçe toplam 16 , Beşiktaş ise 13 gol attı .

Fenerbahçe , rekabetteki son 10 randevunun son 9 ' unda da gol atmayı başarırken , Beşiktaş ise 2 ' sinde suskun kaldı .

-GÖZLER KALECİLERDE-

Derbi maçta gözler her iki takımın kalecilerinde olacak .

Derbide kaleyi koruyacak Fenerbahçe ' nin milli file bekçisi Volkan Demirel ile Beşiktaş ' ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber , pazar günkü performanslarıyla dev maçın sonucu üzerinde doğrudan etkili olacaklar .

-VOLKAN DEMİREL LİGDE 457 DAKİKADIR GOL YEMİYOR-

Ligde 27 maçın tamamında kaleyi koruyan Volkan Demirel , 27 gol yedi .

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 28 Şubat ' ta yapılan 23 . hafta maçının 83 . dakikasında İskender Alın ' dan yediği golün ardından son 5 lig maçında kalesini gole kapatan Volkan , tam 457 dakikadır gole geçit vermiyor .

Görev yaptığı 27 maçın 11 ' ini gol yemeden tamamlayan 29 yaşındaki Volkan Demirel , sezonun ilk yarısındaki derbilerde Galatasaray ' dan 1 , Beşiktaş ' tan ise 3 gol yedi . Milli kaleci , sezon başında Beşiktaş ile yapılan TFF Süper Kupa maçı ile ikinci yarıdaki Galatasaray derbisinde ise kalesini gole kapadı .

- ' İHTİYAR DELİKANLI ' RÜŞTÜ , İSTİM ÜSTÜNDE-

Beşiktaş ' ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber ise , son maçlardaki üstün performansıyla adeta ikinci baharını yaşıyor .

İlk yarının sonundaki sakatlığı sonrası üstün bir performans sergileyen ve takımının bu sezon en az gol yiyen ekip olmasında büyük payı bulunan Rüştü , sakatlığı nedeniyle yarıda bıraktığı son Trabzonspor maçının ardından uygulanan tedaviyle derbiye yetiştirildi .

Turkcell Süper Lig ' de bu sezon Beşiktaş ' ın 27 maçından 21 ' inde kaleyi koruyan 37 yaşındaki Rüştü , kalesinde 15 gol gördü .

Görev yaptığı 21 lig maçından 11 ' ini gol yemeden tamamlayan Rüştü , sezonun ilk yarısındaki Galatasaray derbisinde kalesinde 3 gole engel olamazken , Fenerbahçe derbisini ise gol yemeden geçti . Sezonun ikinci yarısındaki Galatasaray maçında ise 1 gol yedi . Rüştü ayrıca , sezon öncesindeki TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe ' nin 2 golüne engel olamadı .

Rüştü Reçber , ligin 17 . haftasında Beşiktaş ' ın 3-2 yenildiği Bursaspor maçında siyah-beyazlı takım 1-0 mağlupken sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalmış , yerine görev yapan genç Korcan Çelikay ise 2 gole engel olamamıştı .

Özellikle son haftalarda müthiş kurtarışlarıyla , bir ara tepki gördüğü Beşiktaş taraftarıyla da arası düzelen Rüştü , ligde maç başına 0 . 7 gol yeme ortalamasıyla oynuyor .

-BOBO , REKOR PEŞİNDE-

Derbide Beşiktaş ' ın gol yollarında en büyük kozu Bobo olacak .

Gol sıkıntısı çeken siyah-beyazlı takımın bu sezon 11 golle en skorer ismi olan Brezilyalı futbolcu , derbide fileleri havalandırması halinde , 5 . sezonunu geçirdiği Türkiye kariyerinde en fazla gole ulaşacak .

Beşiktaş ' ın bu sezon ligde 27 maçta attığı toplam 33 golden ( Ankaraspor ' a karşı alınan hükmen galibiyetler hariç ) tek başına 11 ' ini kaydeden 25 yaşındaki forvet oyuncusu , deplasman maçlarında 5 kez gol sevinci yaşadı .

Bobo ' nun Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe ' ye daha önce 6 golü bulunuyor .

-EN BÜYÜK KOZU ALEX-

Fenerbahçe ' nin derbi maçta gol yollarında en güvendiği isimlerin başında takım kaptanı Alex de Souza geliyor .

Fenerbahçe ' de 6 . sezonunu geçiren ve sarı-lacivertli futbol takımının tarihine altın harflerle geçen 33 yaşındaki Brezilyalı futbolcu , golleri ve asistleriyle takımına adeta hayat veriyor .

Alex , Türkiye kariyerinde Fenerbahçe ' nin ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş ' a karşı toplam 29 derbide forma giyerken , 13 kez gol sevinci yaşadı .

Brezilyalı futbolcu 16 kez forma giydiği Beşiktaş ' a 8 , 13 kez oynadığı Galatasaray ' a ise 5 gol attı .

-KADIKÖY ' DE COŞUYOR-

Bu sezon ligde 21 maçta forma giyen ve toplam 1781 dakika sahada kalan Alex , 9 kez fileleri havalandırdı .

Daniel Gonzalez Güiza ile birlikte takımının en skorer ismi olan Alex , 9 golünden 7 ' sini , derbinin oynanacağı Kadıköy ' de attı .

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Manisaspor filelerini de 1 kez havalandırarak , takımının finale yükselmesinde pay sahibi olan Alex ' in ayrıca bu sezon ligde 9 da asisti bulunuyor .

-BU SEZON 4 DERBİDEN 2 ' SİNE DAMGA VURDU-

Alex de Souza , Fenerbahçe ' nin bu sezon ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı 4 derbi maçtan ilk 2 ' sine golleriyle damga vurdu .

Sezon başında Atatürk Olimpiyat Stadı ' nda Beşiktaş ile yapılan ve Fenerbahçe ' nin 2-0 kazandığı TFF Süper Kupa maçında attığı 2 golle kupayı sarı-lacivertlilerin müzesine getiren deneyimli futbolcu , Kadıköy ' deki lig maçında ise Galatasaray ' a aynı tarifeyi uyguladı . Fenerbahçe , Alex ' in 2 gol atığı derbide ezeli rakibi Galatasaray ' ı 3-1 yendi .

Türkiye ' de 6 . sezonunu geçiren Alex de Souza , Fenerbahçe formasıyla şimdiye dek çıktığı 169 lig maçında toplam 92 gol attı .

16 . 04 . 2010 10 : 38 : 14