NASA 2030'da Mars'a yerleşecek

ABD Başkanı Barack Obama, 2030'da Mars'a gidecek teknolojiyi yakalamak istediklerini söyledi.

  Obama , 2025 yılı civarlarında uzayın derinliklerine gidebilecek kapasitede araç ; lar geliştirmeyi ve 2030 ' un ortalarında da Mars yö ; rü ; ngesine astronotlar gö ; nderip orada kalmayı hedeflediğini sö ; yledi . İşte dü ; nya basınında ö ; ne ç ; ıkan manşetler .

REUTERS : 2030 ' da Mars ' ta gö ; rü ; şmek ü ; zere

ABD Başkanı Barack Obama yeni uzay politikaları hakkında gelen eleştirilere cevap verdi . Kennedy Uzay Merkezi ' nde konuşan Obama NASA gö ; revlilerine planının &ldquo ; bazıların iş kaybına engel olmak ve Mars ' a insan gö ; ndermek&rdquo ; olduğunu sö ; yledi .

Florida ' daki seç ; men iç ; in ö ; nemli bir iş alanı olan Kennedy Uzay Merkezi ' nde yaklaşık 200 kişilik bir topluluğa konuşan Obama , ç ; alışanların kaygılarını anladığını sö ; yledi ve ABD ' nin uzay araştırmalarında dü ; nya liderliğini kaybettiğini sö ; yleyen Neil Armstrong dahil bir ç ; ok ismin eleştirilerine cevap verdi .

Obama ' nın &ldquo ; Sonuç ; olarak hiç ; kimse uzaya insan gö ; ndermek konusunda benden daha hevesli değildir ama bunu akıllıca yapmak zorundayız&rdquo ; sö ; zleri alkışlarla karşılandı .

NASA ' yı dö ; nü ; ştü ; rme sö ; zü ; veren Başkan , 2025 yılı civarlarında uzayın derinliklerine gidebilecek kapasitede araç ; lar geliştirmeyi ve 2030 ' un ortalarında da Mars yö ; rü ; ngesindeki bir gö ; ktaşına astronotlar gö ; nderip orada kalmayı hedeflediğini sö ; yledi . Başkan , &ldquo ; Umarım o zamana kadar buralarda olup bunları gö ; rebilirim&rdquo ; dedi .

THE JERUSALEM POST : Tü ; rkiye ' den umudu kesen İsrail yeni hava sahası arıyor
Tü ; rkiye ' nin hava sahasını İsrail Hava Kuvvetleri ' ne ait uç ; aklara kapatmasının ardından , Tel Aviv Avrupa ve Asya ' da savaş uç ; aklarının tatbikatları iç ; in kendine yeni alanlar aramaya başladı .

Geç ; tiğimiz yıllarda ö ; zellikle İran kaynaklı tehlikeler dolayısıyla İsrail uzun menzilli tatbikatlarını artırmıştı . Bu tatbikatların en ö ; nemlisi 2008 yılında yapılmış , 100 İsrail jeti Yunanistan ü ; zerinden uç ; arak , İran ' a yapılacak bir operasyonun provasını yapmıştı .

Geç ; en kış dü ; zenlenen Gazze Şeridi operasyonuna kadar , İsrail uç ; akları defalarca Tü ; rkiye ' nin de ü ; zerinde uç ; muş ve Tü ; rk Hava Kuvvetleri ' yle birç ; ok ortak tatbikat dü ; zenlemişti . İsrail ' in Hamas operasyonunun ve Ankara ile Tel Aviv ilişkilerinin kö ; tü ; leşmesinden sonra Tü ; rkiye hava sahasını İsrail savaş uç ; aklarına kapatmıştı .

Ü ; st dü ; zey bir hava kuvvetleri yetkilisi geç ; tiğimiz gü ; nlerde yaptığı aç ; ıklamada , &ldquo ; Uç ; abileceğimiz yeni bir yer arıyoruz&rdquo ; demişti . Bir başka yetkili ise Perşembe gü ; nü ; Jerusalem Post ' a konuştu : &ldquo ; Tü ; rkiye ' yle ilişkiler asla eskiden olduğu gibi olmayacak . Şu anki hü ; kü ; metin yö ; netimi altında bir daha Tü ; rkiye ' de uç ; mamızın mü ; mkü ; n olacağını sanmıyorum . &rdquo ;

CNN : &ldquo ; Butto suikastı ö ; nlenebilirdi&rdquo ;
Birleşmiş Milletler ' in Perşembe gü ; nü ; aç ; ıklanan kesin raporu Pakistan ' ın askeri hü ; kü ; metinin eski Başbakan Benazir Butto ' yu 2007 yılındaki suikastından ö ; nce korumayı başaramadığını , istihbarat kuruluşlarının da olayın araştırılmasına engel olduğunu ifade etti .

Ü ; ç ; kişilik mü ; fettişler grubu Butto ' nun ö ; lü ; mü ; ne yol aç ; an intihar bombasının &ldquo ; ö ; nlenebileceği&rdquo ; ve polisin olayı bile bile araştırmadığı sonucuna vardı .

Butto 2007 yılında seç ; imlerden iki ay ö ; nce ü ; lkesine dö ; nmü ; ş , Pakistan ' ın Ravalpindi şehrinde 15 yaşındaki bir ç ; ocuğun ü ; zerindeki bombayı patlamasıyla hayatını kaybetmişti . Rapor , &ldquo ; Kimse bu ç ; ocuğun tek başına hareket ettiğine inanmaz . Bir grup hü ; kü ; met yetkilisi başta Butto ' yu korumak sonrasında ise saldırıyı kimin dü ; zenlediği , planladığı ve finanse ettiğiyle ilgili kapsamlı bir araştırma yapmak konusunda bü ; yü ; k oranda başarısız oldu&rdquo ; ifadelerini kullandı .

THE INDEPENDENT : Dü ; n gece İngiltere ' de bir devir kapandı
Liberal Demokrat Parti ' nin lideri Nick Clegg , dü ; n gece İngiltere ' nin ITV kanalından canlı yayınlanan mü ; nazarada rakipleri Gordon Brown ve David Cameron ' ı ezip geç ; erek ü ; lkede iki partili siyaset anlayışının sonuna gelindiğini gö ; stermiş oldu .

90 dakikalık mü ; nazara programı boyunca Brown ve Cameron ' ın bü ; tü ; n ataklarına cesurca yanıtlar veren Clegg , farklı anket şirketlerinin yaptığı araştırmalarda farklı yü ; zdeler elde etse de hepsinden gecenin galibi olarak ç ; ıktı .

Bahis şirketleri de bir anda hiç ; bir partinin &ldquo ; ç ; oğunluğu elde edemediği meclis&rdquo ; ve &ldquo ; Liberal Demokratların zaferi&rdquo ; seç ; eneklerinin yü ; zdelerini dü ; şü ; rdü ; .

BBC : Afganistan ' da kanlı patlamalar
Afganistan ' ın gü ; neyinde yaşanan patlamada ü ; ç ; ü ; yabancı en az altı kişinin ö ; ldü ; ğü ; bildirildi . Ö ; te yandan ü ; lkenin kuzeyinde yaşanan patlamada ö ; len yedi kişiden dö ; rdü ; nü ; n de Alman askerleri olduğu aç ; ıklandı .

Yerel polis Kandahar şehri yakınlarında yabancı gü ; venlik şirketlerinin paylaştığı bir ü ; ste yaşanan patlamanın buradaki gü ; venlik şirketlerinden birini hedef aldığını sö ; yledi . İngiltere Dışişleri Bakanlığı ' ndan yapılan aç ; ıklamada ö ; lenlerin arasında İngilizlerin olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi .

Baghlan ' da Alman askerleri ü ; zerine dü ; zenlenen saldırıda beş kişinin de yaralandığı bildirildi . Kandahar ' daki patlamadan birkaç ; saat ö ; nce bir araç ; bombası aynı şehirdeki bir otelde kalan ç ; ok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu .

Devlet Başkanı Hamid Karzai ' nin kardeşi Ahmed Veli Karzai , son patlamalarla ilgili BBC ' ye yaptığı aç ; ıklamada , ü ; ç ; yabancı ve ü ; ç ; Afgan ' ın ö ; ldü ; ğü ; nü ; , dokuz kişinin de yaralandığını sö ; yledi .

EL CEZİRE : Tayland ' da muhalif lider baskından kaç ; mayı başardı
Tayland ' ın hü ; kü ; met karşıtı protesto hareketi kırmızı gö ; mleklilerin ü ; st dü ; zey liderlerinden Arisman Pongruangrong , gü ; venlik gü ; ç ; lerinin iç ; inde bulunduğu otele dü ; zenlediği baskından kaç ; mayı başardı .

Tayland televizyonundaki gö ; rü ; ntü ; lerde Arisman , yü ; zlerce polis ve ö ; zel kuvvet elemanının SC Park otelini sardığı sırada otelin camından sarkıttığı bir ipe tutunup inerken gö ; rü ; ldü ; .

Daha sonra destekç ; ilerine bir konuşma yapan Arisman , suikast girişiminden kurtulduğunu sö ; yledi . Megafondan konuşan muhalif lider , &ldquo ; Polis beni ö ; ldü ; rmek istedi&rdquo ; dedi .

BLOOMBERG : AB maliye bakanları bir kez daha toplanıyor
Avrupa Birliği maliye bakanları bugü ; n Madrid ' de bir araya gelerek şişmekte olan bü ; tç ; e aç ; ıklarını nasıl kü ; ç ; ü ; lteceklerini tartışacaklar . Bu arada Yunanistan acil durum paketini talep etmeye adım adım yaklaşıyor .

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu dü ; n Ab , IMF ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden bir toplantı talep etti . Gö ; rü ; şmeler 19 Nisan ' da Atina ' da yapılacak .

Euro bö ; lgesi ilk kez borç ; larını ö ; deyememe durumuna gelen bir ü ; yesinin dü ; şü ; şü ; nü ; ö ; nlemeye ve euroyu korumaya ç ; alışıyor . Yunanistan ' ın Mayıs sonunda 11 . 6 milyar euroluk ö ; deme yapması gerekirken , Papandreu şu anki borç ; lanma faiz oranlarıyla durumun &ldquo ; sü ; rdü ; rü ; lemez&rdquo ; olduğunu sö ; yledi .