Kül Bulutu Moskova'ya Yaklaştı Ankara

-KÜL BULUTU MOSKOVA'YA YAKLAŞTI ANKARA (A.A) - 16.04.2010 - İZLANDA'DAKİ VOLKANİK PÜSKÜRMENİN YOL AÇTIĞI KÜL BULUTU, HAVA TRAFİĞİNİ, HAVAYOLU ŞİRKET

 

-KÜL BULUTU MOSKOVA ' YA YAKLAŞTI

ANKARA ( A . A ) - 16 . 04 . 2010 - İzlanda ' daki volkanik püskürmenin yol açtığı kül bulutu , hava trafiğini , havayolu şirketlerinin Avrupa ' ya uçak seferlerini iptal etmek zorunda kaldığı Asya-Pasifik ' e kadar etkiledi . Rus meteoroloji kurumu , İzlanda ' dan gelen volkanik külbulutunun bu sabah Moskova ' ya yaklaştığını bildirdi .

Wellington ' dan Tokyo ' ya , Hong Kong ' dan Singapur ' a binlerce yolcu , Avrupa hava sahasının büyük bölümünün kapatılması nedeniyle uçak seferlerinin iptali karşısında endişe yaşıyor .

Avustralya ' nın Qantas havayolu şirketi , Avrupa ' ya çok sayıda uçak seferini iptal ederken , Londra ve Frankfurt uçuşlarının da pazar gününden önce yapılmama riski bulunduğunu açıkladı .

Avrupa ' ya uçak seferlerini iptal eden bölge ülkelerinin havayolu şirketleri arasında Air New Zealand , Japan Airlines ( JAL ) , Cathay Pacific , Singapur Airlines ve Malaysia Airlines bulunuyor .

Bu arada , kül bulutunun hava trafiğini felç ettiği Fransa ' nın başkenti Paris ' in Roissy-Charles de Gaulle ve Orly havaalanlarının bugün TSİ 21 . 00 ' a kadar kapalı olacağı bildirildi .

Avusturya da bugün hava sahasını aşamalı olarak kapatacağını ve Viyana , Salzburg ve Linz havaalanlarının akşama dek kapalı tutulacağını bildirdi .

Polonya makamları da kül bulutu nedeniyle güneydeki Krakov kenti hava sahası ve havaalanının uçuş trafiğine kapatılmasını kararlaştırdılar .

Yarın ve pazar günü tüm dünyadan 70 ' den fazla heyetin , geçen cumartesi Rusya ' nın batısındaki uçak kazasında ölen Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve eşi Maria ' nın cenaze törenine katılmak için Polonya ' ya gelmesi bekleniyor .

16 . 04 . 2010 13 : 23 : 53