Havza'da 'Kene' Zirvesi

Samsun'un Havza ilçesinde 4 ilçe kaymakamı ve İl Sağlık Müdürü'nün katılımıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili bir toplantı yapıldı.

Havza Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu başta olmak üzere Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Kavak Kaymakamı Kenan Eskin, Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Bakanlığı görevlileri, Havza, Vezirköprü, Kavak ve Ladik ilçeleri Sağlık Grup Başkanları ile ilçe tarım müdürleri katıldı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, "Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınması ile üzücü
olayların önüne geçebilmek için düzenlenen toplantı umarız faydalı olur" dedi.
İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ise yaptığı açıklamada, bölgenin hayvan trafiği tarafından yoğun bir bölgede olmasının riski arttırdığını belirtti. Kasapoğlu, "Bu bölgede havaların ısınması ile risk her geçen gün artmakta. Alınacak tedbirler ile önümüzdeki dönemi en az etkilenerek geçirmeyi planlamaktayız" diye konuştu.
İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından katılımcılara slayt gösterimi ile KKKA hastalığı hakkında kapsamlı bilgiler verildi ve alınabilecek tedbirler anlatıldı. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin açıklamalarına göre, bölgede son 4 yıl içinde 101 KKKA hastalığı vakası görüldü ve bu hastalıktan 8 kişi hayatını kaybetti.
Toplantıda ayrıca, halkı bilinçlendirmek amacıyla yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.