Harput Sunguroğlu Kültür Evi Açıldı

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Elazığ'ın Harput ilçesinde kurulan Harput Sunguroğlu Kültür Evi törenle hizmete açıldı.

  Harput Sunguroğlu Kültür Evi ' nde düzenlenen Turizm Haftası törenlerine Elazığ Vali Vekili Altuğ Çağlar , Vali yardımcısı Bedrettin Özmen , Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu , İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk , Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı . İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk burada yaptığı konuşmada , " Turizm , dinlenme görme tanıma gibi amaçlarla yapılan gezi demektir . Bir ülkeye veya bir bölgeye turist çekmek için alınan ekonomik ,
kültürel , teknik önlemlerle yapılan çalışmaların tümüne turizm denmektedir . Bu anlamda Elazığ ' ın gezilip görülecek yerler arasında yüksek bir potansiyelinin olduğuna inanıyoruz . Başta Harput olmak üzere Keban Barajı , Çır Çır şelalesi , Sivrice Hazar Gölü , Hazar Baba Kayak Merkezi , Karakoçan Golan kaplıcaları ve Palu ' daki tarihi kalıntılar son derece önemlidir . Bu potansiyeli harekete geçirmek için , Karakoçan Golan kaplıcaları termal kaplıca ilan edilmiş ve çevre düzenlemesi yapılmıştır . Kültür
turizmine çok uygun bir potansiyelimiz var . Harput , Harput musikisi , Uluslararası Hazar Şiir Akşamları ve Harput-Elazığ mutfağı son derece önemlidir . Mevcut turistik otellerimiz ve yatırım belgeli tesislerimiz , seyahat acentelerimiz , havaalanı , gelişmiş ulaşım sistemiyle Elazığ turizmi geleceğe yönelik olarak daha heyecan vermektedir " dedi .
Törenin ardından Vali Vekili Altuğ Çağlar ve diğer katılımcılar , Tahir Çelikbay , A . Selami Gedik ve Özcan Aydınlıoğlu tarafından yapılan eserlerden oluşan karma resim sergisi ile yapımı devam eden Harput Sunguroğlu Konağı ' nı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı .