Başkan Murzioğlu 'Viking Projesi'nde Israrlı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Baltık Denizi'nden Akdeniz'e uzanacak olan Viking Projesi'nin Türkiye'den çıkış noktasının Samsun olması için tüm kesimleri göreve çağırdı.

Başkan Murzioğlu 'Viking Projesi'nde Israrlı
  Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ' nın 2010 yılı 1 . Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı yapıldı . Toplantıda söz alan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu , Litvanya , Belarus , Ukrayna ile Türkiye ' yi kapsayan ve Baltık Denizi ' nden Akdeniz ' e kadar uzanacak olan Viking Projesi ' ne destek çağrısı yaptı .
Projenin önemine işaret eden Başkan Salih Zeki Murzioğlu , " Baltık Denizi ' nden , Akdeniz ' e uzanacak olan Viking projesi var . Bu demiryolu hattı , Litvanya , Belarus , Ukrayna ' dan Türkiye ' ye uzanacak . Ama Bu projenin Türkiye ' den hangi noktadan çıkacağı daha henüz belli değil . Başta Trabzon olmak üzere herkes buna aday . Bu proje için mutlaka tren yolu bağlantı hattı olması lazım . Samsunlular olarak bu önemli projeye sahip çıkmak zorundayız " dedi .
Projeyle ilgili İstanbul ' da bakanlar düzeyinde bir toplantı yapılacağını kaydeden Murzioğlu , " Samsun TSO Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte bu toplantıya gideceğim . Bu projenin Türkiye ' ye giriş noktasının mutlaka Samsun olması lazım . Bilindiği gibi Samsun , İstanbul ve İzmir ' le birlikte Türkiye ' de deniz , kara , hava ve demiryolu hattına sahip üç ilden biri . Ama bunu maalesef değerlendiremiyoruz . Tüm kurum ve kuruluşları , sivil toplum örgütlerini , siyasileri Viking projesine sahip çıkmaya davet ediyorum . İnşallah bu projenin Türkiye ' deki çıkış noktası Samsun olacak . Bu projeyi ilimize kazandırmakla birlikte inşallah Samsun büyük bir atılım yapacak " diye konuştu .
" SORUNLARA ÇÖZÜM ARIYORUZ "
" Samsun ' da Var , Samsun İçin Al " kampanyasının geldiği noktadan da meslek komiteleri üyelerine bilgi veren Başkan Murzioğlu , " Ürünlerin tanıtılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor . Bu yönde çalışmalarımız yıl boyunca sürecek . Amacımız , Samsun ' da üretilen ürünleri insanlarımızın belleğine yerleştirmek . Kampanyamıza desteklerinizin devamını bekliyoruz " diye konuştu . Murzioğlu ayrıca , meslek komiteleri toplantılarında dile getirilen sorunlara çözüm yolları aradıklarını ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirtti .
Toplantıda söz alan , çeşitli meslek komiteleri üyelerinden Bayram Akyüz , Cevat önce , Nilgün Sarı , Mustafa Kemal Demirbaş , Kenan Çelik , Necdet Önen , Zafer Deniz sektörleriyle ilgili sorunları dile getirdi .