Turizm Haftası'nda Denetim

Antalya'nın Kaş ilçesinde Turizm Haftası nedeniyle 13 dalış okulu tekneleri, İlçe Sportif Turizm Kurulu tarafından denetlendi.

Turizm Haftası'nda Denetim
Turizm Haftası nedeniyle ilçedeki turistik işletmelerin faaliyetlerini ve eksiklerini yerinde görmek amacıyla Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, İlçe Liman Başkanı Cahit Çelebi ve İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın'dan oluşan
İlçe Sportif Turizm Kurulu,13 dalış okulu teknelerini denetlendi.
GÜVENLİK GEREKTİREN BİR SPOR
Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, dalışın güvenlik gerektiren bir spor olduğunu söyleyerek, dalış sırasında kullanılan malzeme, alet ve teknelerin denetlenmesinin şart olduğunu belirtti. Kaymakam Yılmaz, bir süre önce su sporları yapmaları için yeterlilik belgesi olmayan dalış okulu teknelerin denize açılmaları ve faaliyet göstermelerini yasakladıklarını belirterek, "Denetlediğimiz dalış okulu tekneleri ne zaman eksiklerini tam olarak yerine getirirse o zaman dalış yapabilirler. Bu konuda kararımız kesin. Herkes üzerine düşen görevi tam olarak eksiksiz yerine getirecek" dedi.
UYARILAR YAPILDI
Dalış okulu teknelerin eksiklerini yerinde görerek tespit ettiklerini ve gerekli uyarıları yaptıklarını bildiren Kaymakam Yılmaz, "Yaptığımız uyarıları ve eksiklerini tamamlayan dalış okulu teknelerine denize açılmak ve işlerini yapmak için gerekli izinleri o zaman vereceğiz. Amacımız ilçemize tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin tatillerini en iyi şekilde huzurlu, güvenli, sorunsuz geçirmeleri için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu bizim görevimiz" şeklinde konuştu.