Ortaca'da 'İlk Yardım' Semineri

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Ortaca'da görev yapan itfaiye, 112 Acil Servis ve ilgili kamu çalışanlarına yönelik "İlk Yardım" konulu seminer düzenlendi.

Ortaca'da 'İlk Yardım' Semineri
Seminere konuşmacı olarak katılan Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Uzmanı Osman Kuranoğlu ile Özgür Süzgün; bölgede yaşanan ve karayollarında sıkça meydana gelen trafik kazalarında ilk yardım ve kurtarma yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler verildi.
Kuranoğlu, verilen seminer ile ilgili verdiği bilgide; "Bilindiği gibi meydana gelen trafik kazalarında en önemli amacımız hızlı bir şekilde kazazedeye ulaşmaktır. Kaza ve afet yerinde dikkat edilerek gereken önlemlerin alınmasını sağlamak olmalıdır. Olay yerini hemen emniyet şeridi içine alıp, olay yerinde ilgisi olamayan insanların alınmaması ve olaya hemen müdahale etmek olacaktır. Bunların dışında Sivil Savunma da görev yapan teknik ekibin ve bu konuda eğitim alanların insanlarımızın öncelikle her türlü doğal afetlerde arama ve kurtarma yöntemleri ile ilgili olarak selde, yangında, depremde ve heyelanlarda yapılması gerekli olan acil müdahaleler konusunda ilgili arkadaşları bilgilendirmek amaçlı olarak bu semineri Muğla Valiliği'ne bağlı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenmiştir" dedi.