İsimlerini Siz Koyun!

Soyları tükenmekte olan lemurlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Doğal Yaşam Parkı'nda ilk doğumu gerçekleştirdi

İsimlerini Siz Koyun!
Soyları tükenmekte olan lemurlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Doğal Yaşam Parkı'nda ilk doğumu gerçekleştirdi. Deve Yağmur da ilk kez anne olma sevincini yaşadı. Yeni yavruların isimleri, internet sitesinde İzmirliler tarafından belirlenecek.
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda bugünlerde baharın coşkusuyla beraber, yeni doğan yavruların sevinci de yaşanıyor. Özellikle tropik merkezdeki canlılar arasına katılan yavru lemur, Doğal Yaşam Parkı personelini bir hayli heyecanlandırdı. Dünyada sadece Madagaskar'da yaşayan ve soyları tükenme tehlikesi altında bulunan lemurların üremesinin büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, yakında yeni bir yavru daha beklediklerini söyledi. Yeni doğan yavrunun da katılımıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki lemur sayısı 7'ye yükseldi. Annesinin tüylerine tutunarak günlerini geçiren minik lemur ürkek bakışlarıyla çevreyi incelerken, anne lemur da yavrusunu tehlikelerden korumak için bir an bile yanından ayrılmıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Hakan Öztürk, parkın hayvanların sadece sergilendiği bir mekan olmanın ötesinde, soyların devamını sağlayan ve doğal ortamlarında yaşam imkanı tanıyan bir tesis olduğunu dile getirdi. Doğal Yaşam Parkı'nda benzer bir heyecan da, develerin bulunduğu alanda yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl dünyaya gelen Yağmur adlı dişi devenin ardından bu kez deve ailesine yeni bir yavru daha katıldı. Geçtiğimiz haftalarda doğan erkek deve, açık alana çıkarak ilk adımlarını annesinin yardımıyla atmaya başladı. Yeni yavruların isimlerinin ne olacağına ise parkın internet sitesinde önümüzdeki günlerde açılacak anket sayesinde ziyaretçilerle beraber karar verilecek.
(AH-