Çgc 35 Yaşında

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÇGC) kuruluşunun 35. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Çgc 35 Yaşında
Atatürk Parkı'ndaki ilk törende saygı duruşunda bulunan basın mensupları Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra Sanatçılar Parkı`na geçen gazeteciler Basın Anıtı'nda meşaleyi yaktı.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, burada yaptığı konuşmada, bugün gazetecilerin çok zor şartlarda görevlerini sürdürdüğünü belirterek, "Görevlerini sürdürürken de toplumun çeşitli kesimlerinde eleştirilere maruz kalırken, işine gelmeyen birçok kurumun da yazılı ve sözlü saldırılarına maruz kalmaktadır. Dahası önce gazeteleri boykot edenler, sonrasında da daha ileri giderek patronlara yazarların yazılarına müdahale etmelerini istemekte, Türkiye'de basın özgürlüğünün ne denli tehlikede olduğunu böylelikle göstermektedirler. Basının özgür olmadığı ülkelerde demokrasiden söz edilemez. Bu nedenle işlerine geldiğinde tebessüm edenler, çıkarlarına dokunduğunda medyayı hedef göstermemelidirler. Bugün birçok gazeteci yazdıkları yazılardan dolayı cezaevlerinde yatmaktadır. Gazeteciler, asli görevlerinden dolayı, tarafsız haberlerinden dolayı hapislerde yatmamalı, toplum karanlığa sürüklenmemelidir" dedi.
Son zamanlarda yerel medyanın çeşitli ortamlarda eleştirildiğini hatırlatan Esendemir, şunları kaydetti:
"Ancak, yerel medyayı her fırsatta kendi arzuları doğrultusunda kullananların, tanıtım ve reklam giderlerini başka alanlarda değerlendirdikleri gözlenirken, gazete almayan ve ilan vermeyenlerin, bu eleştirilerde haklarının da bulunmadığı bilinmelidir. Bizler, Atatürkçü ve laik cumhuriyet ilkeleri çerçevesinde görevimizi dün olduğu gibi yarın da aynı duyarlılıkta sürdürmeye kararlıyız."