Başbakan'dan Tuzla'ya hastane

Geçen hafta Tuzla'da bir dizi açılışa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilçeye yeni bir devlet hastanesi yapılması talimatını verdi.

Başbakan'dan Tuzla'ya hastane
Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçelerinin öncelikli ihtiyaçlarından olan hastanenin en az 400 yataklı olacağını bildirdi. Başbakanın müjdesinin ardından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Başkan Yazıcı'yla birlikte hastahanenin yapılacağı araziyi gezdi. Akdağ, hastahanenin yeri için onay verdi.

GÖRMEZDEN GELMEDİ

Tuzla Devlet Hastanesi'nin bugünkü durumunun yetersiz olduğu konusunda gelen şikayetlere kulak veren Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, çözüm konusunda harekete geçmiş, hastahane yapılacağının haberini İçmeler Mahallesi Halk Meclisi'nde vermişti. Şikayetin Tuzla'nın genelinde olduğunun altını çizen Dr. Yazıcı, şu anda orman arazisi olarak görülen Tuzla Belediyesi arkasındaki arazinin planlarda sağlık alanı olarak ayrıldığını belirtti. Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesiyle yapılan yazışmalarda buraya hastahane yapımının uygun görüldüğünü vurgulayan Yazıcı "Proje şu anda Büyükşehir Belediyesi'nde. Komisyonda görüşüldükten sonra inşallah Tuzla daha büyük bir devlet hastahanesine kavuşmuş olacak" dedi.

ZİYARETTE SÖYLEMİŞTİ

Geçen hafta sonu ziyaret ettiği Tuzla'da çeşitli açılışlar gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilçeye 400 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılacağı müjdesini verdi.