Ahmet Türk'ten çarpıcı iddia

Taburcu olduktan sonra bir grup gazeteciyi evinde ağırlayan Ahmet Türk, çarpıcı iddialarda bulundu.

İki kişinin öldüğü Muş Bulanık olaylarının davasının görüldüğü Samsun Adliyesi’nin önünde yumruklu saldırıya uğrayan Ahmet Türk taburcu oldu. Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Güven Hastanesi’nden Çukurambar Semti’ndeki evine gitti. Aralarında VATAN muhabirinin de bulunduğu bir grup gazeteciyi evinde ağırlayan Türk saldırganın birilerinden işaret aldıktan sonra harekete geçtiğini iddia etti. Türk o anı şöyle anlattı: “Ben açıklamamı yaparken onu gördüm. O sırada polislarin arasında bağırıyordu ve biryerlere bakıyordu. Sanki bir yerlerden işaret bekliyordu. Konuşma esnasında bana müdahele etmedi. İşareti aldıktan sonra arabaya yöneldiğim sırada üzerime saldırdı. Kolunu kaldırdığı anda bana vuracağını anladım. Durduğum yerde hemen arkamda gazeteci arkadaşlar vardı. Kameralar, muhabirler.. Sıralı duruyorlardı. Ben çekilsem yumruk onlara gelecekti. Çekilmek istemedim.”

Polis selam almadı, ters baktı

Samsun’da polislerin tutumunun da çok olumsuz olduğunu ifade eden Türk, sağduyu ve toplumsal barış çağrılarını yineledi. Türk sözlerini şöyle sürdürdü: “Polisler bize ters ters bakıyorlardı. İçeri girerken selam verdik selamımızı almadılar. Olmaz. Böyle olmaması lazım. Bakın Van’da da Sayın Baykal yumurtalı saldırıya uğradı. İçişleri Bakanı’nın görevlileri uyarması önlem alması yeterli değil. Bu tür olayların Türkiye’de toplumsal barışı zedeleyeceği mesajlarının her kesim tarafından kamuoyuna verilmesi gerekir. Yoksa mesele Ahmet Türk’ün yumruk yeme meselesi değil, Türkiye’de iç barış ve toplumsal barışın zedelenmemesi. Yumruk yemek önemli değil. Bunun sonucu toplumsal gerginliğe neden oluyor.”

Polis müdürleri ifade verdi

SaldIrIdan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan inceleme kapsamında Samsun’a gönderilen 2 mülkiye başmüfettişi, görevden uzaklaştırılan Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Issı ile Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Murat Alkan’ın ifadelerini aldı. İçişleri Bakanı Atalay müfettişlerin ilk raporunu bugün teslim edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı, Türk’ü evinde ziyaret edecek

CumhurbaŞkanI Abdullah Gül’ün bugün Ahmet Türk’ü evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileteceği öğrenildi. Ahmet Türk’ü dün de Kürt sanatçı Şiwan Perwer ve Hülya Avşar arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdiği öğrenildi. Türk’ü arayarak geçmiş olsun dileklerini iletenler arasında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de yer aldı. AKP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç ile diğer Samsun milletvekilleri Birnur Şahinoğlu ve Fatih Öztürk ile Türk’ü evinde ziyaret ettiler.

‘Oğlumun arkasındayım’

AHMET Türk’e saldıran İsmail Çelik’in babası Ali Çelik, oğlunu savundu: “Sırrı Sakık’ın adliye önündeki bağırmaları, haykırmaları, duygusal olan oğlumu tahrik etmiştir. Ben çocuğumdan bir eziklik duymuyorum. Çocuğumun arkasındayım. Adalet yerini bulacaktır.”

Saldırganın patronu hakkında suç duyurusu


VAN Barosu Avukatı Zeki Yüksel, Türk’e saldıran İsmail Çelik’in patronu Kazım Topaloğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Yüksel, saldırının ardından Topaloğlu’nun, “Her Türk vatandaşının yapabileceği bir şeyi yaptı ve onunla gurur duyuyorum” açıklamalarının halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini öne sürdü.


Vatan