18 Yıl Sonra Yakalandı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, 1992 yılında Ali Turan Zembil isimli şahsı öldürdüğü gerekçesiyle 18 yıldır aranan ve geçen ay İstanbul'da yakalanarak Trabzon'a getirilen şahsın yargılanmasına başlandı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, 1992 yılında Ali Turan Zembil isimli şahsı öldürdüğü gerekçesiyle 18 yıldır aranan ve geçen ay İstanbul'da yakalanarak Trabzon'a getirilen şahsın yargılanmasına başlandı.
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada tutuklu sanık Hakkı Cemal A. hazır bulundu. Duruşmadaki ifadesinde, maktülün, babasını öldürdüğünü iddia eden sanık Hakkı Cemal A., olaydan sonra Amerika'ya kaçtığını belirterek, "Olay günü Ali Turan Zembil silahına daldı. Bende silahımı çektim. Ateş etmeseydim o bana ateş edecekti. Ali Turan Zembil vuruldu. Öldürme gibi bir amacım yoktu. Öyle bir şey olsa onların kahvesine gitmez köy yolunda pusu kurardım. Kendimi ölüm riskine sokmazdım. Daha
sonra olay yerinden kaçtım" dedi.
Olayın ardından Türkiye'den çıktığını anlatan sanık Hakkı Cemal A., Amerika'ya kaçtığını belirterek şöyle konuştu: "Orada 17 yıl kaldım. Amerika'da sahte kimlikle yeşil kart almak için müracaat ettim, ancak bunu tespit ettiler. Beni suçladılar. O sırada ikiz kuleler vurulmuştu. Müslümandım. Müslüman olduğum için beni yakaladılar. İki sene hücrede kaldım, 9 buçuk yıl cezaevinde yattım."
Mahkeme heyeti, sanık Hakkı Cemal A.'nın tutukluluk halinin sürdürülmesine karar verirken duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.