Van'da Alternatif Caddeler Açılıyor

Van Belediye Başkanlığı, kentin artan trafik yükünün hafifletilmesi ve alternatif caddelerin açılması için çalışmalarına start verdi

Van Belediye Başkanlığı, kentin artan trafik yükünün hafifletilmesi ve alternatif caddelerin açılması için çalışmalarına start verdi. Bu amaçla ilk olarak Suvaroğlu ile Gölbaşı sokakları genişletilerek caddeye dönüştürülecek.
Emlak İstimlak Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmaların sonucunda Van, yeni alternatif iki caddeye daha kavuşmuş olacak. Eski Belediye Meclis Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısına Alipaşa, Halilağa ve Hafiziye mahalleleri muhtarları, vatandaşlar, Belediye Başkan yardımcıları Selim Bozyiğit ve İdris Canbay ile Emlak İstimlak Müdürü Feridun Baransel ve belediye teknik ekibi katıldı. Toplantıda Alipaşa Mahallesi'ndeki Suvaroğlu ile Hafiziye ve Halilağa mahallelerinden geçen Gölbaşı sokakları 7 metreden 20 metreye çıkarılarak, standart bir alternatif yol haline getirileceği bildirildi.
Emlak İstimlak Müdürlüğü ekipleri, Yalı Mahallesi'nde de yeni bir çalışmaya imza attılar. Kentte çıkmaz sokakların sorun oluşturduğu göz önüne alınarak Yalı Mahallesi Akasya Çıkmaz Sokak tamamen açılarak hizmet verir hale getirildi.