Toki'den Merzifon'a 256 Konut Daha

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Merzifon Belediyesi işbirliğiyle yapımına başlanan ikinci etap toplu konutların temeli düzenlenen törenle atıldı.

Toki'den Merzifon'a 256 Konut Daha
Temel atma törenine Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Merzifon Kaymakamı Kazım Tekin, Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, Gümüşhacıköy Kaymakamı Yasin Özcan, İl Jandarma Komutanı Erhan Nazlı ve AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Çiftçi'nin yanı sıra çok sayıda ilçe sakini katıldı. İkinci etap toplu konut projesinde toplam 256 adet konutun bulunacağını belirten Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, dar gelirli ailelere yönelik inşa edilecek konutlardan 64'ünün 65 m2, 192'sinin ise 82 m2'lik genişliğe sahip olacağını söyledi.
Bölgenin parlayan yıldızı Merzifon'un sağlıklı bir altyapıya sahip olarak gelişmesini hedeflediklerini vurgulayan Başkan Aydınlı, konutların bir yıl içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi. Aydınlı, Merzifon'da daha önce TOKİ tarafından yapılan 512 konutla birlikte Merzifon'da TOKİ tarafından yaptırılan konut sayısının 768'e ulaştığını kaydederken, konutların çekiliş ve ödeme planı hakkındaki bilgilerin ileriki süreçte kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.