Kazancı, Çalışmaları Değerlendirdi

Zonguldak AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kazancı, Çalışmaları Değerlendirdi
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı ve yönetimi yaptıkları çalışmaları basın toplantısı düzenleyerek değerlendirdi. Muhalefetin iddialarını değerlendiren Kazancı, "İlk önce muhalefet partilerinin son günlerde AK Parti iktidarıyla ilgili Zonguldak'ta hiçbir çalışma yapmadılar, sürekli şehri geriye götürüyorlar diye gündeme getirdikleri konularla ilgili düşüncelerimizi açıklamak gerekirse, tabi biz AK Parti iktidarıyla geldiğimizde Zonguldak'ta yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili değerlendirme yapmak istiyorum. Her şeyden önce bildiğiniz gibi Zonguldak'ta bir çevre yolu yoktu. Biz bu yolu gerçekleştirdik. Bunun akabinde sahile girmeden önce dere üstünün kapatılması yine bizim dönemimizde DSİ'nin yapmış olduğu 6.5 trilyona yakın bir bedelle yine alternatif geçiş olarak kazandırılmış durumdadır. Yine sizlerin bildiği gibi o bölgeden çıkışta hemen lavuar alanının yani harabe görünümündeki eski lavuar alanının yıkılması ve oranın şehre bir meydan kazandırılması noktasında lavuarın yıkımı gerçekleştirildi. Ama maalesef bizim dönemimizde yıkımı gerçekleştirilen lavuarın yine bugün CHP taraftarlarınca mahkemeye getirilmesi neticesinde oraya her hangi bir yatırımın yapılması bugün gelinin noktada alan içinde bulunan binanın yıkılmaması, alınan karar gereği, yine şehrin önünde bir engel olarak gözüküyor. Buradan da şunu anlıyoruz; hakikaten şehir için yapmak istediğimiz çalışmalarda muhalefet partisinin ne derece engel koymaya çalıştığını, mahkemeye başvurularak binanın yıkılamaması neticesinde görmüş bulunmaktayız" dedi.
Kazancı, değerlendirmesine şöyle devam etti: "Son model teknolojiye uygun öğretmen evi inşaatı bitmek üzeredir. Bu da bittiği zaman şehrimize kalıcı güzel bir yapı kazandırılmış olacak. Hemen yine onun ilersinde bildiğiniz gibi çöp döküm alanı vardı. 50 yıllık vahşi depolama neticesinde kullanılan alan yine AK Parti iktidarı dönemiyle beraber Sapça tarafına yapılan katı atık depolama tesisiyle oranın kapatılması, ve o bölgenin önümüzdeki dönemlerde çalışmalar yapılarak çevrenin güzelleştirilmesine ve sosyal tesislerin kurulmasına, o bölgede gezi alanlarının oluşturulmasına katkı sağlayacak güzel bir arazi olacaktır. Tabi bunu yerel yöneticiler, bugün gündemde olan yerel yöneticilerin değerlendirip en kısa zamanda bu yerlerin şehre kazandırılması insanlarımızın bu bölgelerde rahatça gezmeleri günlerini geçirmeleri, sosyal aktivitelerde bulunmaları için önemlidir diye düşünmekteyiz. Bir an evvel bu alanın düzenlenmesi gerekmektedir. Yine balıkçı barınağı olarak bulunan bölgenin iktidarımız döneminde bitirilmesi ve balıkçılarımıza ait teknelerin korumasına yönelik yer olarak kazandırılması bizim dönemimizde kazandırılan yatırımlardan bir tanesidir.
Kozlu'nun sahil kesiminde yıllarca harabe şeklinde bulunan ve kötü görüntüsüyle beraber şehrin Kozlu'dan girişine adeta çirkin bir manzara oluşturan Sanayi Sitesi vardı. O sanayi sitesini yine AK Parti döneminde yıkıldı ve hemen Kozlu içerisinde modern Sanayi Bakanlığı'nın da kredi vermesiyle beraber yapılan güzel bir sanayi oluşturuldu. Yine yerel yöneticilerin katkısıyla beraber güzel projeler yapılmasıyla tüm vatandaşların hizmetine sunulabilecek iyi bir arazidir. Açıkçası söylemek gerekirse sahil şeridindeki o güzergah hem balıkçı barınaklarının karşısı hem halk eğitim merkezinin bulunduğu nokta hem sahilin olduğu nokta ve eski çöp döküm alanının bulunduğu nokta sosyal tesisler spor tesisleri gezi alanları yeşil alanlar olarak düzenlenip yine belediyeler tarafından burada iktidarın da katkısı isteniyorsa insanlarımızın şehirde nefes alacakları yaşayabilecekleri alanlar olarak düşünülmesi daha olumlu olacaktır diye düşünüyoruz. Bu bölgeler son derece önemlidir. Yerel yöneticiler bu alanları spor alanları ya da yeşil alan olarak vatandaşlara sunmalıdır biz üstümüze düşen görevi yerine getirmeye hazırız."

MİTHATPAŞA TÜNELİ
Mithatpaşa Tüneli'nin önemini vurgulayan Başkan Celal Aytekin Kazancı, "Mithatpaşa Tüneli bizim açımızdan önemli. Onunda inşallah önümüzdeki dönemlerde yatırım planına alınıp bir an evvel başlaması noktasında üzerimize düşen gayretleri bizlerde göstereceğiz. Çünkü şehir içinden Çatalağzı'nda yapımı süren santrale ait ağır tonajlı araçların geçmesi sebebiyle bir de kömür kamyonlarının aynı güzergahı kullanmaları sebebiyle şehir merkezindeki trafik adeta tıkanma noktasına gelmekte. Mutlaka alternatif yol olarak projenin gerçeklemesine katkı vermeği düşünüyoruz. Bun anlamda siyasi iktidar olarak üzeremize düşen görevi de yerine getireceğiz. Muhalefetteki arkadaşlar hiçbir şey yapılmadı diyerek konuştukları için bunları hatırlatma gereği duymaktayız" dedi.

TTK-ÇATES
ÇATES'in özelleştirilmesi ile TTK'nın kapatılacağının iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Kazancı, şöyle devam etti:
"TTK'ya ÇATES üzerinden yapılan polemik ile beraber ÇATES'in özelleştirilmesiyle ilgili TTK'nın kapatılacağı söylüyorlar. Bunun asla doğru olmadığını, biz TTK'ya yapmış olduğumuz milyonlarca liralık yatırımla beraber yine TTK'ya bizim dönemimizde dört bin 500 yakın işçinin alınmasıyla birlikte buranın kapatılmayacağını, hizmetinde hem istihdam olarak hem üretim olarak bundan sonrada devam edeceğine ama devlet politikası olan özelleştirmenin de bir şekilde sadece Zonguldak için değil ülkedeki tüm santraller için olduğunu biliyoruz. Bu bölgede özel teşebbüslerin santralı alması, TTK'dan çıkarılacak kömürün orada kullanılması anlamına gelmez. İktidar nasıl bugüne kadar TTK'yı 350-400 trilyonla süspanse edip çalıştırıyor ve ayakta tutuyorsa yine süspanse edip o kömürün ÇATES'le, Eren Enerjinin kurmuş olduğu yeni santralde kullanılmasına zemin hazırlayacaktır. Asla üretilen kömür boşta kalmayacaktır. Bu tür polemiklere ve söylemlere de gerek yoktur diye düşünüyoruz. Eğer özelleştirmeye karşı olursak o zaman bu bölgede yapılmakta olan 2.5 milyar dolarlık enerji santraline de karşı olmamız gerekir. Biz biliyoruz ki özelleştirmeyle beraber ÇATES yeni yatırımlar yapacaktır. Oraya yeni işçiler alınacaktır. Teknolojisini geliştirecek ve üretim kalitesini artıracaktır. Biz yine bölgemizdeki özel teşebbüslerin kömürlerini kullanması için yeni santrallerin kurulması aşamasını bekliyoruz. Kendi kömürlerini üreten arkadaşlarımızda bu şekilde çabaları olup oralarda yeni santraller kurulabilir. Bu da hem Zonguldak'taki istihdam açısından hem de Zonguldak'ın bir enerji üssü olması açısından önemlidir. Bu konulardaki yapılan polemiklerin muhalefet partileri tarafından doğru olmadığı kanaatindeyiz."
16 Mart 2010 da Çanakkale'ye gezi düzenleyeceklerini anlatan Başkan Celal Aytekin Kazancı, "Ayın 16'sında merkez ilçe teşkilatı olarak Çanakkale'ye gezi düzenleyeceğiz. Çanakkale'de il ve ilçe başkanlığımızı ziyaret edeceğiz. Akşam otelimize yerleşip ertesi sabah ise Eceabat'a geçip ziyarette bulunacağız buradan da yine merkez ilçe teşkilatı olarak ağaç dikimi gerçekleştireceğiz. Çanakkale'de de merkez ilçe teşkilatının bir ormanı olacak. Pazar günü akşamı ise otobüse binerek Zonguldak'a döneceğiz. İnşallah bu seyahatte başarılı geçer. Teşkilat olarak tüm arkadaşlarımız görevlerinin bilincinde. Hepsi çalışmalarını aktif bir şekilde yerine getiriyor bundan sonrada getirmeye devam edecekler" diye sözlerini tamamladı.