İsrail Başkonsolosu'ndan Dostluk Mesajları

İsrail Başkonsolosu Moshe Kamhi, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerde zaman zaman gerginlikler olabileceğini belirterek, "Önemli olan halklar arasındaki sevgi ve saygının zedelenmemesi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Emirgan'da başkonsoloslar için düzenlediği kahvaltıya katılan Moshe Kamhi, İHA'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Sözlerinin başında, İstanbul'a övgüler yağdıran Kamhi, "İstanbul çocuğuyum, İstanbul'un güzelleştiğini görmek beni çok mutlu ediyor. İstanbul aynı zamanda kongre ve etkinlik merkezi. İstanbul film festivali var. Bu festivalde İsrail filmleri de sergileniyor. Herkesi bu filmleri izlemeye davet ediyorum" dedi.
Kamhi, daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Barışın tüm dünyaya, bölgeyi de kapsayacak şekilde tecelli etmesi temennisinde bulunan Kamhi, "Bir İsrail vatandaşı olarak beni, her yerde ve bölgemizde barışın olabileceğini görmekten daha mutlu eden bir şey olmaz. Türkiye ve İsrail ilişkileri, gayet iyi bir şekilde devam ediyor. Halklar arasında da bu mevcut ilişkiler devam ediyor. Bence şu anda ilişkilerin olgunluk dönemini yaşıyoruz. Hükümetler arası görüş ayrılıkları olabilir. Halklar
arasındaki ilişki zedelenmemeli. Eğer halklar arasındaki sevgi ve saygı zedelenirse, süreç zor bir duruma gider. Tabii ki hükümetler arası gerginlik olabilir, ilişkiler bazen düzelecek, bazen kötü olacaktır ama önemli olan halklar arasındaki sevgi ve saygının zedelenmemesidir" diye konuştu.