İskilip Çileği Tbmm'de Tanıtılacak

Çorum'un İskilip ilçesinde çilek üretimi projesi kapsamında yetiştirilen İskilip çileği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tanıtılacak.

TBMM'de tüm milletvekillerine hazırlanacak özel ambalajlarda dağıtımı yapılacak olan İskilip çileğinin bu sayede ulusal anlamda tanıtımının yapılması planlanıyor.
Çilek üretimi hakkında bilgi veren İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, görevi geldiği günden itibaren ilçede çilek yetiştiriciliğinin gelişmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.
Kaymakamlık meyve bahçesine dikimi yapılan çilek fidanlarından 2009 yılında ilk ürünün alındığını dile getiren Yılmaz, bu yıl yaklaşık 30 ton ürün almayı planladıklarını açıkladı. Parçalı araziler için en verimli ve en karlı ürünün çilek olduğunu kaydeden Yılmaz, İskilip çileği için marka çalışması başlattıklarını açıkladı.

YERLİ DOMATES FİDESİ YETİŞTİRİLİYOR
Kaymakam Mehmet Yılmaz, İskilip'e özgü yerel domates fidesi ürettiklerini ve genetiği bozulmamış yerel türü yaygınlaştıracaklarını ifade etti. İskilip'ten derledikleri tohumlar ve Iğdır'dan getirdikleri tohumlarla fide üretimine başladıklarını anlatan Kaymakam Yılmaz, ilk etapta 10 bin fide ürettiklerini söyledi. Kaymakam Yılmaz, "Son yıllarda yerli domatesler neredeyse kaybolmaya yüz tuttu. Biz genetiği bozulmamış doğal çeşitleri derleyip fide üretimine başladık. Burada amacımız yerel ve doğal
çeşitlerin tekrar yaygınlaşması. Meyve bahçemizde ürettiğimiz fideleri başta İskilip olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına göndereceğiz" dedi.