Hollanda'da seçim öncesi kongre

Nisan ayı sonuna kadar Hollanda'da siyasi partiler kongrelerini tamamlayıp seçim çalışmalarına başlamayı planlıyorlar.

Hollanda'da seçim öncesi kongre
Başbakan Balkenende'nin lideri olduğu Hıristiyan Demokratlar (CDA) kongresini 24 Nisan'da yapacak. Kongre öncesinde taslak seçim programı ve taslak listeyi açıklayan CDA'nın listesinde bir de Türk asıllı aday bulunuyor. Listeye 17'nci sıradan giren kişi ise şu anda milletvekili olan Coşkun Çörüz.

4. Balkenende kabinesinde yer alan ancak Afganistan krizi nedeni ile kabineden ayrılan İşçi Partisi (PvdA) ise taslak seçim programını belirlemelerine rağmen, taslak listeyi halen açıklamadı. PvdA kongresini 25 Nisan'da yapacak. Kongreden bir hafta önce tahminen 19 Nisan 2010 tarihinde taslak listenin açıklanacağı belirtildi. İşçi Partisi'nden çok sayıda Türk asıllı adayın da milletvekili olarak müracaat ettiği belirtildi. Aday adayları arasında Nebahat Albayrak, Keklik Yücel ve Songül Akaya da bulunuyor.

Diğer taraftan Demokrat 66 Partisi ise kongresini 30 Nisan'da yapacak. D66 halen milletvekili olan Fatma Koşer Kaya'yı 7'nci sıradan aday gösterdi. Bunun yanı sıra Arif Yakışır da bu partiden Türk asıllı milletvekili olarak taslak listede aday gösterildi.