Geldi'den Giresun İl Genel Meclisi Denetleme Raporu Açıklaması

Giresun İl Genel Meclisi Denetleme Komisyonu'nun İl Özel İdaresi'nin alımlarda haksız kazanç temin ettirdiği ve evrakta sahte imza kullanıldığı yönündeki raporunu değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mehmet Geldi, komisyonun bağımsız olduğunu ve kusurluların adalet karşısında hesap vereceklerini söyledi

Geldi'den Giresun İl Genel Meclisi Denetleme Raporu Açıklaması
Giresun İl Genel Meclisi Denetleme Komisyonu'nun İl Özel İdaresi'nin alımlarda haksız kazanç temin ettirdiği ve evrakta sahte imza kullanıldığı yönündeki raporunu değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mehmet Geldi, komisyonun bağımsız olduğunu ve kusurluların adalet karşısında hesap vereceklerini söyledi.
AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, İl Genel Meclisi Denetleme Komisyonu'nun nisan ayı denetleme raporuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Giresun İl Genel Meclisi'nin nisan ayı toplantısında denetleme raporunun bağımsız hazırlandığını ifade eden Geldi, raporda yer alan usulsüzlük iddialarının yargıya taşınacağını da kaydederek, hiçbir bürokratik ve siyasi kişileri AK Partili diye savunmayacaklarını kaydetti. Geldi, "Bağımsız olarak hazırlanan denetleme raporunda bir takım usulsüzlüklerin yapıldığı tespit edilmiştir. Raporda dile getirilen hususlarla ilgili bir şey söylemek mümkün değildir.Ancak burada kusurlu görünenler cezasını çekerler.Denetleme kurulunun hazırladığı rapor onaylanmış ve meclisin raporu haline getirilmiştir.Suç olduğu düşünülen faaliyetler yargıya intikal etmiştir. 'AK Parti'li diye hiçbir siyasetçiyi ve bürokratı koruma gibi girişimimiz olamaz" dedi.

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ'NDEK USULSÜZLÜK İDDİALARI
Uğur Eraslan (AK Parti), Murat Arslan (AK Parti), Abdusselam Çağrıcı (AK Parti), Erol Sezer (AK Parti) ve Ömer Mustafa Yılmaz'dan (CHP) oluşan 5 kişilik meclis denetleme komisyonu raporunda Giresun İl Özel İdaresi yönetimi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve harcamalarda büyük usulsüzlüklerin tespit edildiği yönünde rapor hazırlanmıştı.
Söz konusu raporda kurum personelinin arazi tazminatlarının, araziye çıkmayan personelin geçici görev yollukları, seyyar görev tazminatı ve yurt içi görev yollukları alanların aynı tarihlerde yemek ücreti aldığı belirtilerek önceki yıllarda tespit ve kesinleşen kişi borçlarının tahsilatlarının yapılmadığının tespit edildiği ileri sürülmüştü.
Ayrıca İl Genel Meclisi Denetleme Komisyonu Raporu'nda belirtilen bir diğer usulsüzlüğün ise 2009 yılındaki yedek parça alımı ihalesinde gerçekleştirildiği kaydedilerek, 1 milyon 147 bin 872 TL'lik yedek parça alım ihalesinin 4 firma arasında olduğu, gerekli rekabetin oluşturulmadığı, alınan tekliflerin aynı kalem ve yazı ile olduğu ve alınan parçaların fatura üzerinde kod ve seri numaralarının olmadığı, ayrıca orijinal mi olup olmadığının belirlenemediği ifade edilmişti.
Raporda, yedek parça alımı yapılan firma haricindeki tekliflerin teklif veren firmaların kamyon ve makine parçaları satmadığı otomobil parçaları sattığının tespit edildiği belirtiliyor.
Raporda yine Özel İdare İş Hanı'nda bulunan kiracılardan 2009 yılı boyunca kirasını ödemeyenlerin bulunduğu belirtilerek, kurum listesindeki kiracılar ile mevcut kiracıların aynı kişiler olmadığının görüldüğü kaydedildi.
Giresun İl Özel İdaresi yetkililerince kullanılan cep telefonlarındaki yüksek faturalar da komisyon raporunda yer alırken, 3 elektrik ve telefon firmasına yapılan ödemelerde evrak dosyasında avansın 750.00 TL olduğu fakat içinde bulunan sarf evrakının 428.90 TL olduğu da tespit edildi.
İl Özel İdaresi kurum içi personel iletişimini sağlamak için 233 adet telefon numarasının kayıtlı olduğu, bunlardan 7 adedinin dışa açık kişi kullanımında olduğu, diğerlerinin telsiz telefon şeklinde kullanıldığı ve bu telefonların 122 adedinin listesinin komisyona verildiği diğerlerinin kimler tarafından kullanıldığının belirlenemediği, dışa açık telefon faturalarının avans çekilerek ödendiği, 3 adet 3 G'li telefon kullanıldığı, telefon giderlerinin yüksek olduğu komisyon tarafından görüldü.
İl Genel Meclisi Denetleme Komisyonu raporunda yer alan bir diğer tespit ise Aksu ve Ülper şantiyelerinde bulunan kameraların bakım ve onarımları ile yapılan harcamalarla ilgili. Raporda, idare tarafından alınan fiyat tekliflerinde bilgi işlem firmasının fiyatlarının uygun görüldüğü ve alımının yapıldığı ancak komisyonun yaptığı araştırmada fiyatların yüksek rakamlardan alındığı, bu esnada gerekli araştırmayı yapmak üzere evrak üzerinde imzası bulunan bilgisayar teknikerinin komisyona çağrılarak evrakta yaptığı inceleme neticesinde imzaların kendisine ait olmadığı, bu malzemelerin alımında hiçbir tasarrufunun bulunmadığını belirttiği de kaydedildi.