Fethiye Ticaret Ve Sanayi Fuarı Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) öncülüğünde Marmaris Fuarcılık ve Organizasyon(MARFO) tarafından Fethiye'de ilk defa gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Fuarı başladı.

3 bin metrekarelik alana çadır kurularak gerçekleştirilen fuar 17 Nisan 2010 tarihine kadar devam edecek. Fethiye Salı Pazarı meydanında açılışı yapılan fuara 35 ayrı sektörden 92 işletme katılıyor. 250 markanın tüketici ile buluştuğu fuarın açılışında MARFO Genel Müdürü Volkan Gülcan bir konuşma yaptı. Fuar hakkında bilgiler veren Gülcan, MARFO olarak 10'ncu fuarın açılışını yaptıklarını söyledi. Gülcan, 35 ayrı sektörden 250 markanın tüketici ile buluştuğu fuara 92 firmanın katıldığını belirtti. Fuarın Fethiye ekonomisine büyük katkı koyacağına inandıklarını ifade eden FTSO Başkanı Akif Arıcan ise, fuarın turizm sezonu öncesinde olmasının ise büyük bir şans olduğunu açıkladı. Fethiye'de ilk defa yapılacak fuar ile ilçedeki firma sahiplerinin hem yenilikleri göreceğini hem de kendi ürünlerini pazarlamasını sağlayacağını anlatan Arıkan, "Fuara katılacak 15 bin ziyaretçi Fethiye ekonomisini hem kısa vadede hem de uzun vadede canlandıracaktır." dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da ilki düzenlenen fuarlar zincirinin sonbaharda tarım fuarı ile devam edeceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Fethiye Kaymakam Vekili Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Kurdelenin kesilmesiyle kapılarını açan fuara, Fethiyelilerin ilgisi büyük oldu. Turizm, mobilya dekorasyon, tekstil ve gıda piyasasından firmaların yer aldığı fuar, 3 gün boyunca açık kalacak.