Doğayla İç İçe Çevre Toplantısı

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu haftalık toplantılarını doğayla iç içe bir ortamda gerçekleştirdiler.

Doğayla İç İçe Çevre Toplantısı
Günnücek Orman Parkı'nda bir araya gelen çevreciler adına konuşma yapan Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, Marmaris'te çevre duyarlılığı ile ilgili konulara değindi. 2007 yılına kadar işletilmek için ihaleye verilen Günnücek Orman Parkı'nı, turistlerin gelmeye başladığı Marmaris'te hala sezona hazır olmadığı konuları hakkında değerlendirmede bulundu. Toplantının sonunda çevreye duyarlı çalışmalar yapanlara plaket verilirken, 13 köy okulu arasından çevre çalışmaları ile öne çıkan Orhaniye Köyü İnci Narin İlköğretim Okulu öğrencilerinin projelerini dinlediler.
Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilmek için her sene ihaleye verilen Günnücek Orman Parkı'nın 2007 yılından bu yana koruma altına aldıklarını belirten Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, "Günnücek Orman Parkı, çocuklarımıza bırakabileceğimiz son yeşildir. Geçmiş yıllarda yapılan festivaller ve çeşitli etkinlikler sırasında çok tahribat gördü. Toprak zedelendi. Sığla ağaçlarının kökleri dışarıdadır. Bunlarda çok zedelendi. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile görüştük. Bundan böyle Günnücek'te günübirlik ziyaretler dışında etkinliklere izin verilmemesini istedik. Ayrıca pikniğe gelenlerin mangal yakmalarına izin verilmemesi yönünde karar alınması için girişimde bulunduk. Böyle bir güzellik, örnek dünyanın başka hiçbir yerinde yoktur. Doğa değerleri ihale edilemez" dedi.
Marmaris'te turizm sezonunun beklenenden önce başladığı için kentin henüz hazır olmadığının altını çizen Ersan, "Kentsel sorunlara acil çözüm bulmalıyız. Küresel ısınma nedeniyle mevsimler öne kaydı. Erken gelen iklim, turisti de erken getirdi. Erken gelen misafir, ev sahibini bastırdı. Kirlilik kötü mesaj götürür. MOBESE çalışmaları nedeniyle sezona hazırlıksız yakalandık. Yol çalışmaları tamamlanamadı. Binaların önünde inşaat artıkları hala duruyor. Hatta bir apartın önünde 1,5 aydır çöpler duruyor. Belediyelere yazı yazdık ve bir hafta içerisinde kentin turizm sezonuna hazır hale getirilmesini istedik. Muğla Valiliği'nin biz çevre gönüllülerine verdiği yetkiye dayanarak kurallara uymayan işletmelere ceza uygulatmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.
Atıksal kirliliğin yanı sıra gürültü kirliliğinin de önemine dikkat çeken Ersan, gürültü kirliliğini önlemek için bar ve diskoların ilçe dışına çıkarılması, yüksek sesli müzik yapan eğlence yerlerinde Çevresel Gürültü Seviyesi Değerlendirme Raporu'nun muhakkak alınması gerektiğini belirtti. Günnücek Orman Parkı'nda düzenlenen toplantının sonunda çevreye karşı yaptıkları çalışmalar ile öne çıkan Avukat Necmettin Yankol, Ahmet Altun, Erol Uysal, Hayati Okan, İmdat Avcı, KİPA Alışveriş Merkezi ve Orhaniye İnci Narin İlköğretim Okulu'na teşekkür belgesi verildi.