Büyükşehir'den 'Okutacak' Proje

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Büyükşehir'den 'Okutacak' Proje
Yeni projeye göre, 19 Nisan - 19 Haziran tarihleri arasında; demokrasi, tarih, edebiyat ve felsefe okumaları gerçekleştirilecek. 9 hafta boyunca devam edecek seminer programında deneyimli hocalar dersler verecek. Her bir okuma için 30 kişilik kontenjan belirlendi. Okumaların kayıtları ise Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nda başladı. Yeni proje hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk, 4 kategoride gerçekleştirilecek olan okumalara, ilgisi olan Sakaryalıları beklediklerini söyledi. Okumalar için kayıtların başladığını ifade eden İbrahim Aktürk, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak kültür hayatımızı canlandırmak adına başkanımız Zeki Toçoğlu'nun talimatıyla tüm hızımızla çalışıyoruz. Sakaryalı hemşerilerimizin de yakinen bildiği gibi her ay birbirinden güzel programlar tertip ediyoruz. Bu zamana konserlerden panellere, sergilerden tiyatro gösterimlerine, söyleşilerden sinema gösterimlerine kadar birçok program düzenledik. Ünlü düşünürleri, sanatçıları, tiyatrocuları Sakaryalılarla buluşturduk. Ayrıca doğa yürüyüşleri gibi organizasyonlar tertip ettik. Düzenlediğimiz bu programlar devam ediyor ve devam edecek" dedi.
Yeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade eden İbrahim Aktürk, "Şimdi yepyeni bir proje daha hayata geçiriyoruz. 19 Nisan - 19 Haziran tarihleri arasında bir seminer programı hazırladık. Okumalar ismini verdiğimiz bu projede; demokrasi, felsefe, tarih ve edebiyat okumaları gerçekleştireceğiz. Bu okumalarda birbirinden değerli hocalarımız dersler verecek. Demokrasi okumalarında Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Bezci, edebiyat okumalarında yazar Necati Mert, felsefe okumalarında Prof. Dr. Hakan Poyraz ve tarih okumalarında Yrd. Doç. Dr. İsmail Gündoğdu dersler verecek. Okumalar için 30 kişilik kontenjan belirledik. Yani bir okumada 30 kişilik grup olacak. Bir yere başvuran bir başka okumaya başvuramayacak. Gerçekleştirilecek okumalar için kayıtlarımız Kültür İşleri Daire Başkanlığımızda başladı. İlgisi olan bütün hemşerilerimizi bu programa katılmaya bekliyoruz" diye konuştu.
Okumaların Kültür İşleri Başkanlığı Binası'nda her akşam saat 19.00'da gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Aktürk; demokrasi okumalarının Pazartesi günleri, felsefe okumalarının Salı günleri, edebiyat okumalarının Çarşamba günleri ve tarih okumalarının ise Perşembe günleri gerçekleştirileceğini dile getirdi.