Bayanlar Da Bakır Ve Sedef İşlemesini Öğrenecek

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, tarihlerinde ilk kez bayan kursiyerlere eğitim vereceklerini söyledi.

Celal Açık, "İŞ-KUR ile anlaşmalı sedefçilik kursumuz devam ediyor. Şu anda eğitim merkezimizde 20 tane sedefçi yetiştiriyoruz. Bunun yanı sıra bakırcılık kursu da sürüyor. Bu bağlamda Bakırcılar ve sedefçiler tarihinde ilk kez bayan kursiyer alıp onlara meslek öğreteceğiz" dedi.
Bayanların bu işi yapacağına inandıkları için böyle bir proje başlatacaklarını kaydeden Açık, "Yönetim Kurulu ile bir karar alıp 20 kursiyerin 10 tanesini bayan alalım dedik ve bu uygulamayı başlatmaya karar verdik. Bayanlara burada eğitim merkezimizde bir ön çalışma yaptırdık ve ellerinin bu işe çok yatkın olduğunu gördük. İnşallah 10-15 gün içerisinde projemiz onaylanırsa bunu başlatacağız. Proje çerçevesinde meslek öğrenen bayanları topluma kazandırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
"Büyüklerimiz sanat altın bilezik derlerdi" diyen Başkan Açık, "İşi öğrenen bayanlar evinin altına bir dükkan açıp istihdam sağlayabilir. Bu mesleği öğrenen bayanların hiçbirinin aç kalacağına inanmıyorum. Bizim projedeki amaçlarımızın arasında bu da var. Biz istiyoruz ki herkesin bir mesleği olsun. Mesleği olan da işsiz insanlara iş sağlasın. Bu şekilde yapılırsa devletin üzerindeki yükte hafiflemiş olur" şeklinde konuştu.