Bakiyev: Devlet başkanı hâlâ benim

Geçtiğimiz hafta çıkan ayaklanma ile yönetimi muhalefete kaptıran Kırgızistan'ın devrik lideri Kurmanbek Bakiyev ayaklanmanın ardından ilk kez ortaya çıktı.

Bakiyev: Devlet başkanı hâlâ benim
Kırgızistan'ın devrik devlet başkanı Kurmanbek Bakiyev, 81 kişinin öldüğü isyanla devrilmesinin ardından önceki gün ilk kez halk önüne çıktı. Kırgızistan'ın devrik Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in, memleketi Celalabad'da taraftarlarına seslendi. Kentin ana meydanında yaklaşık iki bin kişiye hitap eden Bakiyev, "halen Devlet Başkanı olduğunu" belirtti. "İstesem iki bin silahlı kişiyi yanıma alarak ben de devrim yapabilirim" diyerek geçici hükümete meydan okuyan Bakiyev taraftarlarından şiddete başvurmamalarını istedi. Devrik lider gibi saklanan kardeşi ve güvenlik şefi Canıbek Bakiyev ise, "Ağabeyim ve ben askerlere ateş emri verdik. Ama sadece taş veya molotofkokteyl atanlara ve yalnızca bacaklarına ateş edilmesini istedik" diyerek itirafta bulundu.

CELALABAD'DA HALK YÜRÜYÜŞ YAPTI

Öte yandan dün Kırgızistan'da devrik Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in taraftarlarının Celalabad kentinde gösteri yaptığı. Celalabad meydanındaki gösteriye binlerce kişinin katıldığı, Bakıyev'in kardeşlerinin kalabalık içinde olduğu, kendisinin de bir süre sonra gösteriye katılmasının beklendiği belirtildi. Geçici hükümet Bakiyev'i tutuklama tehdidinde bulunmuş, Bakıyev ise buna kalkışmaları durumunda kan döküleceğini söylemişti.