Aliağalılar Mest Oldu

Aliağa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun "Bahar Konseri" TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı

Aliağalılar Mest Oldu
Aliağa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun "Bahar Konseri" TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Çeşitli yörelerden derlenen, iki bölüm halinde gerçekleşen ve birbirinde güzel eserlerin seslendirildiği konseri birçok kişi ayakta izlemek zorunda kalırken birçok kişide geri dönmek zorunda kaldı.
Koronun; Karanfil Suyu Neyler eseriyle başlayan konser, Korist Nilgün Yanya'nın "Ey Gül Dalı" isimli türküyü seslendirmesi ile devam etti. Konserin ilk bölümünde koro tarafından "Karahisar Kalesi, Çamlar Altında, Evlerinin Önü Hadır ve Kiremitte Buz Musun Gelin Misin Kız Mısın" eserleri seslendirildi. Daha sonra sırasıyla korustler; Nevzat Sütcü "Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını, Çeken Bilir Ayrılığın Derdini", Muammer Şencan "Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım", Yusuf Sirke "Sobalarında Kuru Da Meşe" adlı türküyü seslendirdiler. Konserin birinci bölümü "Şefonun Evi Kaleye Karşı, Kırcalı İle Arda Arası ve Evreşe Yolları" eserleriyle sona erdi.
Konserin ikici bölümü koronun seslendirdiği; "Tevekte Üzüm Kara, Tamburam Rebab Oldu Ciğerim Kebap Oldu İstedim Vermediler Bir Zalim Sebep Oldu" türküleriyle başlarken solistlerden Dilara Sönmez "Harmanım Ben Harmanım Kırk Satırlık Fermanım Yok Dizinde Dermanım" türküsünü seslendirdikten sonra koro "Şu İzmirden Çekirdeksiz Nar Gelir", "Arpa Buğday Daneler", "Seyreyle Güzel, Kudreti Mevla Neler Eyler" türkülerini seslendirdi. Solistlerden Türkan Aslan "Siyah Saçlarında Hatem Yüzleri", Bahattin Korkmazer "Gemiler Giresune Yar Olayım Sesune" ve Şükriye Orman "Şu Kışlanın Kapısına Mail Oldum Yapısına" türkülerini seslendirirken, THM korosu Anadolu'nun çeşitli yörelerinden derlenen türkülerle sona erdi.
Konser sonrasında Şef Hünkar Karsak'a çiçek takdim eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Gerçekten çok güzel eserleri seslendirerek Aliağa halkına unutulmaz bir gece yaşattınız. Emeklerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi.