Akbaş Bir Yıllık İcraatını Anlattı

Kocaeli'nin Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, bir yıllık icraatını anlattı.

Akbaş Bir Yıllık İcraatını Anlattı
Belediye Kültür Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Akbaş, eğitimden sağlığa, ulaşımdan güvenliğe kadar her konuyla ilgilendiklerini söyledi. Akbaş Akbaş, Türkiye'de bir ilke imza atacak olan projenin iş- akış diyagramının hazırlandığını ve bu projenin tamamlanmasıyla kurumsallaşma yönünde ciddi bir adımın daha atılacağını bildirdi. Artık belediyeye verilen dilekçeler internet üzerinden takip edilebilerek. Dilekçenin hangi birimde ne kadar kalacağı, kimlerin kontrolünden geçeceği, dilekçeyi veren vatandaş tarafından web ortamında rahatlıkla takip edilebilecek. Bu uygulamayla her müdür ve her memur görevinin sorumluluğunu daha iyi bilecek ve kurumsallaşma çerçevesinde önemli bir adım daha atılmış olacak.
Kent meydanı plan çalışmalarının devam ettiğini belirten Akbaş, ciddi ve profesyonel bir çalışma yapacaklarını ve bu çalışmanın Çayırova'yı kent olma yolunda atılacak en büyük adımlardan biri olduğunu söyledi. Eğitime çok önem verdiklerini anlatan Akbaş, "Çocuklarımıza yatırım yapmak, geleceğimize yatırım yapmaktır" diyerek verdikleri bu önemi tekrar dile getirdi. Akbaş, bu yıl yapılacak olan SBS sınav sonuçları açıklandığında gözle görülür bir başarı farkı olacağını, bu başarının da yaptıkları yatırımın bir parçası olduğunu bildirdi.
Çayırova Belediyesi olarak 1800 öğrenciye ücretsiz yardımcı kitap ve ücretsiz dersler verildiğini söyleyen Akbaş, bunların yanı sıra öğrenci velilerine de psikolojik danışmanlık hizmetleri verdiklerini ifade etti. Eğitimde sınır tanımadıklarını ve yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini yineleyen Akbaş, 2010 yılı sonuna doğru toplam 6 ya da 7 yeni okulun faaliyete gireceğini, bu okulların 2 tanesinin ise temellerinin atıldığını açıkladı.
Akbaş ayrıca okullara kütüphane ve kapalı spor kompleksi yaptıklarını, bu çalışmaların bütün okullara yansıyacağını belirtirken, Çayırova'da bir merkez kütüphanesinin de kurulacağının müjdesini verdi. Sağlık alanında da boş durmadıklarını ve Kocaeli'de ilkleri yaptıklarının altını çizen Akbaş, Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne Çayırova'dan kalkan araç sayısını da 2'ye çıkardıklarını ifade ederek, "Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne Çayırova'dan servis sağladık. Bu uygulama ilk olup, diğer ilçelere de örnek teşkil etmiştir" dedi.
Göreve geldikleri ilk günlerde Çayırova'ya 112 Hızır Acili kazandırdıklarını vurgulayan Akbaş, küçük bir devlet hastanesi niteliğinde olan Toplum Sağlık Merkezinin plan çalışmalarının sonuna yaklaştıklarını, hastane için yer tahsis ettiklerini, Çayırova'ya devlet hastanesini kazandıracaklarını ifade etti.
Çayırova'daki bütün vatandaşlarla ilgilendiklerini ve bu vatandaşlar arasında engellilerin de olduğunu belirten Akbaş, 700 civarında engelli ve yatalak hastaların evlerinde hizmet gördüklerini ve o hastaların her türlü ihtiyaçlarının karşılanması yolunda kurdukları engelli koordinasyon merkezinin yardımcı olduğunu kaydetti. Akbaş Enişmer'in büyütüldüğünü ve engelli vatandaşlara iş imkanı sağladıklarını söyledi. Akbaş ayrıca yapılacak yatırımlar arasında engelli parkı inşasının da olduğunu ifade etti.
Kadınları sokak aralarındaki pazarlardan kurtaracaklarını dile getiren Ziyaettin Akbaş, bu yıl içinde kent görünümüne yakışır sabit bir Pazar kuracaklarını bildirdi. Gençlere yeni parklar ve yeni spor komplekslerin yapılacağını müjdeleyen Akbaş, bu yıl 2 okula spor salonu yapılacağını ve 1 adet de büyük kapalı spor salonu yapılacağını anlattı.
Emek Mahallesi'ne çok büyük yatırım yapılacağını söyleyen Akbaş, "Çalışmalardan birincisi TOKİ'nin yaptıracağı meslek lisesi, ikincisi ise belediye tarafından yapılacak olan Toplum Sağlık Merkezi. Bu merkezle vatandaşlar her türlü sorunlarını bu merkezde anlatma ve çözme fırsatı bulabileceği gibi, sağlık alanında bir çok konuda uzmanlardan yardım alabilecek. Ayrıca bu merkez Darıca ve Gebze halkına da hizmet verecek" dedi.