Ahmet Türk'e Yapılan Saldırının Ardından

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Manisa İl Teşkilatı, kapatılan DTP'nin Eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'da mahkeme çıkışında yapılan saldırıyı protesto etti.

BDP üyeleri, parti binası önünden Manolya Meydanı'na kadar yürüyüp Türk'e yapılan saldırıyı kınadı. Polisin geniş güvenlik önlemi altında yürüyen BDP'liler, basın açıklaması yaptı. Tüm ilçe başkanlarının katıldığı eylemde konuşan BDP İl Başkanı Kerem Taylan, "Tam da tutuklama furyasının yıldönümünde kapatılan partimizin eski eşbaşkanı Ahmet Türk'e Samsun'da yapılan faşist saldırının münferit bir vaka olduğunu düşünmüyor, aksine güvenlik nedeniyle başka bir ile alınmış bir davadaki güvenlik zaafiyetinin
bilinçli olduğunun gün gibi ortada olduğunu düşünüyoruz. Çok açıktır ki, bu yumruk Ahmet Türk'e değil onun şahsında tüm Kürt halkına ve tüm devrimci demokrat kimliğe sahip insanlara atılmıştır. Bugüne kadar barış, demokrasi ve halkların kardeşliği için onca bedel ödemiş olan bir şahısa yapılan bu saldırı kesinlikle affedilemez ve kabul edilemez" dedi.
AKP ANAYASASI
Taylan, açıklamasında, Türk toplumunun ihtiyacı olan demokratik bir anayasayı oluşturmak yerine kendi anayasasını oluşturup bunu da sanki tüm toplumun mutabakatı sonucu oluşturulmuş gibi gösteren AK Parti iktidarının yalanlarını bir kenara bırakıp önce 1 yıldır iddianame dahi hazırlanmadan cezaevinde tuttuğu arkadaşlarını serbest bırakmasını istedi.