Ahmet Türk'e Saldırının Ardından

Sosyal ve toplumsal paylaşım sitesi Facebook'taki 195 bin üyeli 'Kürt Açılımına Karşı Çıkan Kaç Kişiyiz' isimli sayfanın, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı desteklediği için kapatıldığı iddia edildi

Sosyal ve toplumsal paylaşım sitesi Facebook'taki 195 bin üyeli 'Kürt Açılımına Karşı Çıkan Kaç Kişiyiz' isimli sayfanın, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı desteklediği için kapatıldığı iddia edildi.
Sayfanın kurucusu Ertan Kaba, yaptığı açıklamada, 'Kürt Açılımına Karşı Çıkan Kaç Kişiyiz' isimli Facebook sayfasını, yapılan Kürt açılımına tepki olarak 10 Ekim 2009 tarihinde kurduğunu ve sayfanın kısa zamanda ilgi görerek 195 bin üye sayısına ulaştığını söyledi.
ARTIK BUNLARA OY VERMEM
Ertan Kaba, dün Samsun'da DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın saldırıyı kınayan açıklamalar yaptığını ifade ederek, "Facebook'daki sayfaya 'Saldırıyı kınayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı kınıyorum. Bundan sonra onlara oy vermeyeceğim' şeklinde mesaj yazdım. Mesaja, 5 dakika gibi kısa bir sürede 100'den fazla
destek mesajı geldi. Ancak, daha 5. dakika dolmadan sayfa kapatıldı. Facebook hesabımda kaldırıldı. Şu an ne sayfaya, ne de hesabıma ulaşamıyorum. Facebook yetkilileri bize herhangi bir uyarı ya da başka bir şey göndermedi."
Yapılan uygulamayı kınayan Kaba, şunları söyledi: "Facebook'ta, terör örgütü PKK'yı destekleyici binlerce sayfa var. Terör örgütünü destekleyen sayfaları kapatmayan Facebook, Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı desteklediğimiz ve liderleri eleştirdiğimiz için bugüne kadar birçok sosyal aktivite ve yardımda bulunan sayfamızı, sorgusuz sualsiz kapattı."
Ertan Kaba, bundan sonra Facebook'ta hesap açmayacağını ve sayfa kurmayacağını belirterek herkesin Facebook'u protesto etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.