Zafer Havalimanı Bildirisi

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Zafer Havalimanı'nın eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini içeren bir bildiri yayımladı.

Zafer Havalimanı Bildirisi
Zafer Bölgesel Havaalanı ihalesinin ertelenmesinin ardından Afyonkarahisar'da bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya geldi. Kentteki 36 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda, Askeri Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması gerektiği dile getirildi.
Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, "Askeri Havalimanı'nin idaresi NATO'nun elinde. Türkiye NATO'nun en güçlü ülkesidir. NATO'nun en büyük ülkesinin 'Ben burayı sivil uçuşlara geçici açıyorum' dediği zaman yapamayacağı bir şey yoktur. Hükümetimizin şu anki dış politikadaki gücünü de biliyoruz. Yeter ki hükümetimiz bunu istesin. Askeri Havaalanımızın sivil uçuşlara açılmasını istiyoruz" dedi.
Toplantı sonunda açıklanan ve Başbakanlık, Genel Kurmay Başkanlığı ve ilgili bakanlıklara da gönderilecek olan ortak bildiride, "Gelin hep birlikte bize kulak verin. Afyonkarahisar'ın havalimanı ihtiyacına artık son verin. Bizler Zafer Bölgesel Havaalanına karşı değiliz ancak uzun yıllar daha beklemek istemiyoruz. Sizler de isterseniz bu işin önünde duran kimse olamaz. Askeri Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.