Tüsiad'dan Bdp'ye Ziyaret

TÜSİAD Parlamento İşleri Başkanı Hakan Dinçer ve beraberindeki heyet, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) TBMM Grubu'nu ziyaret etti.

Dinçer ve beraberindekileri, BDP Grup Başkanvekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata ağırladı. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, Türkiye'nin en büyük işveren ve sanayi kesiminin temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirterek, TÜSİAD'ın görüşlerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. "Özellikle de Anayasa tartışmaları başladığından bu yana anayasa çalışmaları yapan bir kuruluş. Dolayısıyla da bu kuruluşumuzun görüşleri bizim açımızdan da çok önemli. Bundan sonraki tartışmalarda,
görüşlerimizde de değerlendireceğimiz, belki de referansa alacağımız kaynaklar olacak" dedi.
Dinçer ise, siyasi partilerle, Anayasa ve Adalet Komisyonu başkanlarını ziyaret ettiklerini belirterek, BDP ile de Anayasa paketi ile ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını bildirdi.
Heyet ayrıca, Samsun'da kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yönelik saldırıyla ilgili geçmiş olsun dileklerini de Bengi ve Ata'ya iletti. Bengi, TÜSİAD heyetine duyarlılıkları için teşekkür ederek, "Kamuoyunda, çok şükür bir olgunluk var. Bütün siyasi partiler ve bütün sivil toplum örgütlerinden, basınımız ve halkımız özellikle saldırının olduğu Samsun'da yüzlerce insan Sayın Genel Başkanımızı arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bu da sağduyunun hala bu ülkede hakim olacağına olan
inancımızı gösteriyor. Bu saldırı çok olumsuz bir girişimdir, ama bir araya gelmemizde inşallah bir vesile olacak" dedi.