Latif Doğan sigarayı bıraktı

Konser vermek için Hatay'a gelen sanatçı Latif Doğan kalp krizi geçirdi.Özel bir hastaneye kaldırılarak anjiyo olan Doğan'ın tıkalı olan damarının açılarak, stent takıldığı bildirildi. Operasyondan çıkan Latif Doğan sigarayı bıraktığını açıkladı.

Latif Doğan sigarayı bıraktı
Hatay Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen "Polis Haftası" etkinlikleri kapsamında 3 gün önce Antakya Spor Salonu'nda konser verdikten sonra kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede anjiyo olan türkücü Latif Doğan, sigarayı bırakmaya karar verdi. Sğlığının iyi olduğunu vurgulayan Doğan, şunları söyledi: "43 yaşındayım, 36 yıldır sigara içiyorum. Bir de buna stres, gerginlik, gece yaşamı eklenince potansiyel kalp hastası oldum. Zaman zaman terleme, kalp sıkışması oluyordu. Ancak bunu iş yoğunluğu nedeniyle ciddiye almıyordum. Antakya'daki konserde kendimi çok yordum. Konserden sonra da Antakya'nın ünlü yöresel yemeklerinden yedik. Kalp krizi geçirdiğimi hissettim. Hemen menajerimi aradım. Önce Devlet Hastanesine gittik, ardından özel hastaneye sevk ettiler. Şükürler olsun iyi bir operasyon geçirdim, şu anda sağlığım iyi."dedi.

TÜM SANATÇILAR POTANSİYEL KALP HASTASI

"Sigarayı kesin bıraktığını" açıklayan Latif Doğan, "7 yaşından bu yana dedem sayesinde sigara içiyorum. Sigara içmeyi o bana öğretti. Son yaşadığım olaylardan sonra dersimi aldım. Bugünden itibaren sigarayı da bıraktım. Elbette 36 yıl sigara içen biri olarak kolay olmayacak. Ama yaşamı seviyorum. Kendime, topluma sorumluluğum var. Bunu yapmak zorundayım" dedi.

Sanatçıların yoğun tempoda sağlıklarını ihmal ettiğini belirten Doğan, şunları kaydetti: "Kalp krizi geçirdiğim gün İstanbul'da yaşayan kızım Sevda, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecekti. Bu olayın duyulmamasını istedim. Basın ve sevenlerim kalp krizi geçirdiğimin duyulmasını sağladı. Ailemle, özellikle kızımla sınav öncesi konuşarak sağlığımın iyi olduğunu, moralini iyi tutmasını söyledim. Gece yaşamından dolayı sanatçıların en az 6 ayda bir doktor kontrolünden geçmeleri gerekiyor. Aksi halde onlar da benim gibi ciddi sorunlar yaşayabilir." .
Taburcu edilen Doğan, Gaziantep'e gideceğini, oradan da İstanbul'a geçerek 15 gün dinleneceğini, konserlerini iptal ettiğini ifade etti.