İşyerlerine Teşekkür Belgesi

Afyonkarahisar İl Tütün Kontrol Kurulu, 4207 Sayılı Yasayı titizlikle uygulayan ve 'Dumansız Hava Sahası'na yaptıkları katkılardan dolayı 3 işyerine teşekkür belgesi verdi.

İşyerlerine Teşekkür Belgesi
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, geçen ay yapılan toplantıda aldıklara karar gereği 4207 Sayılı Yasanın uygulanmasında gösterdikleri titizlikten dolayı 3 işyerine teşekkür belgesi verdiklerini dile getirdi. Vali Yardımcısı Şanlıer, 3 işyerinin diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmasını dileyerek, bundan sonra da hak eden kurum ve işyerlerine teşekkür belgesi vermeye devam edeceklerini söyledi.
DÜNYADA ALTINCI ÜLKEYİZ
İl Tütün Kontrol Kurulu olarak yasayı uygulayan işletmelere teşekkür ettiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ise yasağa uymayanlara yasal işlem uygulandığını bildirdi. Yemenici, "Sigara yasağı ile ilgili olan yasağı geniş kapsamlı olarak uygulayan dünyada altıncı ülkeyiz. İlimiz sigara yasağını uygulayan iller arasında çok iyi düzeyde. İstiyoruz ki bu yasa yüzde 100 uygulansın" diye konuştu.
90 KİŞİ VE İŞLETMEYE CEZA UYGULANDI
Şimdiye kadar 90'ının üzerinde işletme ve kişiye ceza uygulandığını da sözlerine ekleyen İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, "Bunlar olmasın istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu yasaya daha iyi uyacaklarını ümit ediyoruz. Burada kararlar alınıyor ve titizlikle uygulanıyor. Bir sonraki toplantıda kararlar tekrar gözden geçiriliyor. Eksik olanlar yeniden düzenleniyor" dedi.
TEŞEKKÜR BELGESİ
Konuşmaların ardından 'Dumansız Hava Sahası'na yaptıkları katkılardan dolayı Özdilek Alışveriş Merkezi İşletme Müdürü Nihat Günsel ve Çengel Kafe sahibi Şule Bendler'e teşekkür belgesi verildi. İşletme yetkililerine teşekkür belgelerini Vali Yardımcısı Ali Şanlıer verdi.