Vali Güler: 'Kanunların Ön Gördüğü Şekilde Her Türlü Kutlamaya Hazırız'

1 Mayıs kutlamalarına ilişkin yarın sendika başkanlarıyla bir araya gelmesi beklenen İstanbul Valisi Muammer Güler, "Kanunların ön gördüğü şekilde her türlü kutlamaya hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Umman'a uğurlamak üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Güler, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın amacına uygun şekilde, bir bayram havasında kutlanması temennisinde bulundu. Güler, geçtiğimiz sene işçilerin Taksim Meydanı'na çıkmasıyla birlikte bu coşkuya kısmen zemin açıldığını belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda da yaşadığımız gibi; bazı eylemler ve kutlamalar amacından saptırılarak kullanıldı. Şiddet eylemleri sergilendi. Biz bunların
tekrarlanmasını istemiyoruz" dedi. Taksim'in, toplantı ve gösteri yürüyüş alanları arasında olmadığını belirten Güler, "Ortak noktada buluşup, 1 Mayıs'ı kabus olmaktan çıkartalım. Önceki senelerde yüzünde maske, elinde sapan ortalığı yakıp yıkanlar vardı. Kanunların ön gördüğü şekilde her türlü kutlamaya hazırız. Yarın kendileriyle görüşeceğiz. Detayları konuşacağız. Provakatif eylemler konusunda kendileri de bize yardımcı olsunlar. O zemini fırsat bilerek geçmişteki olaylar yaşanmasın" diye konuştu.
Güler, sayı konusundaki sorular üzerine, "Kendileriyle yarın tüm detayları konuşacağız