Chp, Ceyhan'da Coştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan İlçe Başkanlığı, "Aydınlık Türkiye İçin İktidar Yürüyüşü" yemeği düzenledi.

Chp, Ceyhan'da Coştu
Tüccarlar Kulübü'ndeki yemekte konuşan CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, "Bu ülkede işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk en üst seviyeye çıkarken, komşumuz aç uyurken bizim rahat uyumamız mümkün değil. Bu rahatsızlığın nedeni olan AKP iktidarını indirmek için parti içinde birlik ve beraberliğimizi sağlayarak, halkımızla el ele iktidara yürüyoruz" dedi.
Cumhuriyet kurulurken ve bugünlere gelirken çok büyük sıkıntılar yaşandığını ama ilk kez Cumhuriyetin değerlerinin tehdit altında olduğunu savunan Seyhan, "Cumhuriyetin bütün kazanımları elden çıkarılıyor. AKP, sorunlara çözüm vaadiyle işbaşına geldi. Kendileri AK Parti diyorlar. Ama hallerine bakınca benim dilim varmıyor. Tehlikenin farkında olarak sorumluluklarımızı bilmek zorundayız. Her şartta birbirimize güvenmek, dayanışma içinde olmak zorundayız. Şarkı sözleriyle 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' diyen iktidar partisi, beraber yürüdüğü insanlara bile güvenmiyor ki, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçiminde, meclis üyelerinin kime oy kullandığını cep telefonuna kaydettirme gereği hissediyor. Bunlar, kendilerine de güvenmiyorlar."
Yemeğe katılanlara teşekkür eden CHP Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt ise, kongre sürecinin tamamlanmasıyla kamuoyuna yönelik çalışmalara başladıklarını, küskünler başta olmak üzere tüm partililere ulaştıklarını söyledi.
Birlik beraberlik içinde eski günlere döneceklerini ve Ceyhan'da yerel iktidar başta olmak üzere hep başarıya imza atacaklarını ifade eden Kurt, "İşsizliği ortadan kaldırma vaadiyle işbaşına gelen AKP, çalışanları da işsiz bıraktı. İnsanlar ekmeğe muhtaç hale getirildi. Sosyal adalet kalmadı. Birileri gemi sahibi olurken halkımız elinde avucunda ne varsa kaybetti" dedi.
CHP Ceyhan İlçe Örgütü'nün yemeğine, CHP Adana İl Sekreteri Tevfik Ongun, Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, Çukurova İlçe Başkanı Ayhan Barut, Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün, Sarıçam İlçe Başkanı Öcal Özdemir, Kozan İlçe Başkanı Selçuk Şahin, İmamoğlu İlçe Başkanı Yusuf Karagöz, Saimbeyli İlçe Başkanı İsmail Doğantimur, Tufanbeyli İlçe Başkanı Cemal Güncan, Karaisalı İlçe Başkanı Sebahattin Karabudak, Feke İlçe Başkanı Cahit Tanrıkulu, Yumurtalık İlçe Başkanı Mehmet Uslu, Mercimek Belediye Başkanı Cumali Çavuş, Doruk Belediye Başkanı Yaşar Şenal, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Dinigüzel, Seyhan Belediye Meclisi Üyesi Cemal Karasu, Seyhan İlçe Kadın Kolu Başkanı Aygül Seçginok, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP'de politika yapan isimler ile partililer katıldı.
Yerel sanatçıların türküleri eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar eğlenen CHP'liler, halaylar çekip oyunlar oynadı.