Barcelona THY reklamında

Tüm dünyada gösterime girecek yeni reklam filminde, dünya futbolunun efsanevi takımı Barcelona'nın Messi, İbrahimoviç, Xavi, Iniesta, Puyol'un da aralarında olduğu tam kadrosu rol aldı.

THY'den yapılan açıklamaya göre, son zamanlarda büyük ve prestijli anlaşmalara imza atan, havacılıkta önemli ataklar yapan şirketin, dünya genelindeki marka bilinirliğini artırmak için yaptığı çalışmalara yeni bir boyut daha kattı. Zaman'ın haberine göre, THY'nin resmi sponsor olduğu Barcelona Futbol Takımı'nın, Messi, İbrahimoviç, Xavi, Iniesta, Puyol, Victor Valdez ve Pieqe gibi dünyanın en değerli futbolcularının rol aldığı reklam filmi çekildi. Önceki gece oynanan Real Madrid-Barcelona karşılaşması sırasında ilk kez Türkiye'de gösterilen reklam filmi, önümüzdeki haftadan itibaren tüm dünyada gösterime girecek.

THY'nin yeni jeneriği ve sloganı "We are Turkish Airlines, We are Globally Yours'' ve yeni simgesi kırmızı küreleri ilk defa bu reklam filminde kullanıldı. Reklam filminin yönetmenliğini İspanyol Marco Grandia, görüntü yönetmenliğini ise Gabor Deak yaptı. Müziği Sertab Erener, bestesi ise Nil Karaibrahimgil tarafından yapılan reklam filminin çekimleri 6 gün sürdü. Çekimler, Barcelona ve İstanbul'da gerçekleştirildi. Barcelona futbol takımı futbolcularının ilk defa bu kadar çok katılımıyla gerçekleştirilen reklam filminin çekimleri sırasında, Barcelona Teknik Direktörü Guardiola, Türkiye'den gelen baklavayı kendi elleriyle futbolculara yedirdi. Yerli ve yabancı 286 kişinin görev aldığı reklam filmi, dünya genelinde 15 Nisan itibarıyla 70 ülkede gösterilecek. Dün akşam oynanan Real Madrid-Barcelona maçı sırasında Türkiye'de gösterime giren reklam filmi, CNN International, BBC, Euronews, Al Jazeera, CNBC, Euronews, Eurosport gibi kanallar başta olmak üzere birçok uluslararası kanalda ve yerel kanallarda da izleyiciyle buluşacak