Anadolu Grubu hedef yükseltti

2010 yılında 50. yıl şerefine hedefleri doğrultusunda sıçrama yapmaya hazırlanan Anadolu grubu dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak.

Anadolu Grubu hedef yükseltti
Kia, Lada, Geely ve American Cooper'ın Türkiye temsilcisi olan Çelik Motor'un 1 Nisan itibariyle Genel Müdürü olan Bora Koçak, hedefinin Kia'nın tüm binek araçlarını Türkiye'de satışa sunmak olduğunu belirtti. Koçak, "2009 yılına göre satışlarımızı en az iki kat artırıp 10 bin adedi aşmayı hedefliyoruz. Filo kiralamada ise bu yıl 7 bin, 2011'de 10 bin adede ulaşacağız" dedi.

3 yeni model geliyor

Önümüzdeki 3 ay boyunca 3 yeni modeli piyasaya sunacaklarını belirten Koçak, şöyle konuştu: "Mayısın ikinci haftası yeni Sorento'yu haziran ayında ise yepyeni modelimiz Venga'yı Türkiye'de satışa sunacağız. Temmuz ayında ise yeni Sportage'yi satışa sunacağız. Yeni Sportage'nin düşük vergi dilimine giren 140 beygir gücündeki 1.6 litrelik versiyonunu ise Eylül'de gelecek. Biz Kia'nın tüm binek araçlarını Türkiye'ye getireceğiz. "dedi.

Kimsede araç yok
Otomotiv pazarındaki asıl sıçramanın mayıs sonrası olacağını söyleyen Koçak, çünkü yılbaşında herkesin tedbirli davranıp stok tutmama üzerine odaklandığını belirtti. Koçak, "Şimdi kimsede fazla araç yok. Ancak bu iyi tablo önümüzdeki aylara yönelik siparişlerin yükselmesine neden olacak. Sıçramada hem araçların gelmesi hem de tüketici kredi faizlerinin düşmesiyle etkili olacak" yorumunu yaptı. Batı Avrupa'da otomobil satışlarından kıpırdanma olmamasının Türkiye'ye yaradığını da kaydeden Koçak, özellikle yeni modellerde yaşananan bulamama sorununu artık kolayca aşılacağını ifade etti.

Çinli Geely, Volvo'yu alınca bayiler haberleri duvara astı

Anadolu Holding Otomotiv Grubu Başkanı Kamil Eser, otomotiv grubunun cirosunun 2009'da 800 milyon TL olduğunu belirterek, bu yıl yüzde 25 büyüme ile 1 milyar TL olmasını hedeflediklerini söyledi. Distribütörleri oldukları Çinli Geely'nin Volvo'yu almasını da değerlendiren Eser, şöyle konuştu: "Bu satın alma sonrasınad Türkiye'de Geely bayiliği talebinde önemli bir artış oldu. Geely markası tabiki bu satın almayla itibar kazandı. Mevcut 26 bayimiz var, şimdi yeni yeni talepler geliyor. Geely bayileri gazetelerdeki Volvo satın alma haberlerini küpür yapıp duvara asmışlar. Volvo'nun Türkiye'deki yapısı farklı. Bir çok ülke Türkiye'den yönetiliyor. Bu yüzden ilerleyen günler ne gösterir bilemim. Ama Çinliler böyle bir teklifle gelirse hayır diyemeyeceğimiz bir iş olur."ifadesine yer verdi.


Kaynak : Hürriyet