Vangider Irak'ta

Van Genç İletişimciler Derneği (VANGİDER) üyeleri, Van'da görev yapan gazeteciler ve eğitimcilerle birlikte Irak'ın kuzeyine bir gezi düzenledi.

Vangider Irak'ta
Dernek Başkanı İsmail Topcuoğlu öncülüğünde Van'dan özel bir minibüsle Irak'ın kuzeyine giden dernek üyeleri ve gazeteciler, Erbil, Süleymaniye, Kerkük ve Daguk illerini gezdi. Cihan Haber Ajansı Kuzey Irak Sorumlusu Alihan Hasanoğlu tarafından konuk edilen dernek üyeleri, gezdikleri kentlerin tarihi mekanlarının yanı sıra Türk iş adamları tarafından yapılan iş sahalarını da ziyaret etme şansı buldu.
Yurtdışına bu tür gezilerinin devam edeceğini belirten Başkan Topcuoğlu, ''2009 yılında kurulan bir dernek olmamıza rağmen ilk yurtdışı gezimizi düzenledik. Amacımız Van'da görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın bu mekanları görmelerini ve buralar hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamaktı. Türkiye'den bakıldığında buralar çok farklı geliyor. Ama görülmeye değer yerlerden biri'' dedi.
Geziye, Dernek Başkan Yardımcısı Osman Nuri Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Yusuf Sinan, Ahmet İzgi, Van'da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile eğitimciler katıldı.