Mhp'li Ünal açılımları eleştirdi

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Ünal, Türkiye'nin gündemindeki açılımların hedefinin Türk kimliğini zayıflatmak olduğunu iddia etti.

Mhp'li Ünal açılımları eleştirdi
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TURKAV) Amasya Şubesi'nin davetlisi olarak geldiği Amasya'da Amasya Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Mehmet Ünal, "Ermeni açılımı, demokratik açılım, Kıbrıs'la ilgili açılımlar, Alevi açılımı ve Roman açılımı gibi açılımların hepsi Avrupa Birliği ve ABD dayatması olarak Türk kimliğinin, Türk kültürünün zayıflatılmasını, direnç noktalarımızın zayıflatılmasını hedeflemektedir. Bugün onların önünde en önemli engel olarak iki unsur vardır. Birisi Türk Silahlı Kuvvetleri, birisi Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Neden MHP'ye çatıyorlar. Çünkü MHP direniyor" diye konuştu.

AK Parti iktidarının Anayasa değişikliği girişimlerini samimi bulmadığını kaydeden Ünal, "Dertleri Anayasa değiştirmek değil. 7,5 sene olmuş. Bu samimi bir Anayasa değişikliği değil. Anayasa değişiklikleri uzlaşmayla yapılır, üç günde değil. Bu süreç, yeni seçim öncesinde Türk milletini yeniden kandırabilmek için tasarlanmıştır" şeklinde konuştu.

Konferansa, TURKAV Genel Sekreteri Mehmet Topalgökçeli, MHP Amasya İl Başkanı Fatih Coşar, TURKAV Amasya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Terzi, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski Milli Güreşçi Mahmut Demir ve çok sayıda partili katıldı.