Emniyet Müdürü Kesmez'in Gururu

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165

Emniyet Müdürü Kesmez'in Gururu
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü nedeniyle düzenlenen baloya, Kurtuluş Savaşı'nda gazi olan dedesi Mehmet Kesmez'in madalyasını taktığı frakı giyerek katıldı.
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da hafta boyunca coşkuyla kutlandı. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında dün gece son olarak HiltonSA Oteli'nde balo düzenlendi. Baloya Adana Valisi İlhan Atış, Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, eşleri ve emniyet müdür yardımcıları katıldı.
Kesmez, bir baloda ilk kez frank giydi. Kesmez'in ilk kez yaptığı sadece frank giymek değildi. Kesmez'in göğsündeki madalya da dikkat çekti. Kesmez, madalyanın kendisine adını veren dedesi gazi Mehmet Kesmez'e ait olduğunu söyledi. Kesmez, Kurtuluş Savaşı'na bizzat katılan dedesinin gazi madalyasını gururla taşıdığını kaydetti.
Denizlili olan Gazi Mehmet Kesmez'e, İstiklal Savaşı'na katılarak vatanı savunup Türk'lerin bağımsızlığını kazanmasında payı olduğu için Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra gazilik madalyası verildi. Gazi Kesmez, savaştan sonra evlenerek 7 çocuk sahibi oldu. Çocuklarından 6'sı kız, 1'i erkekti. Emniyet Müdürü Kesmez'de Gazi Kesmez'in tek oğlundan olan çocuğuydu. Gazi Kesmez hayatını kaybettikten sonra Gazi'nin çocukları ve torunları Gazi'nin madalyasını onun adını taşıyan Emniyet Müdürü Kesmez'e verilmesine karar verdi. Kesmez, o gün bugündür dedesinin gazilik madalyasını gururla taşıyor. Kesmez dün yapılan baloya da ilk kez dedesinden kalan madalya ile geldi.
Baloda üzerinde Türk Polis Teşkilatı'nın amblemi olan yaş pastayı Adana Valisi İlhan Atış kesti. Pasta daha sonra misafirlere ikram edildi. Gecenin sonunda havai fişek gösterileri yapıldı.