Başbakan Erdoğan'dan Atom enerjisi için çağrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in nükleer programıyla ilgili uluslararası platformda herkese seslendiğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'dan Atom enerjisi için çağrı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in nükleer programıyla ilgili uluslararası camiaya çağrıda bulunacağını söyledi. ABD'ye hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türkiye'nin bölgede nükleer silahlanma arzu etmediğini söyledi.

İran konusunda hassas olan dünyaya, İsrail için de çağrısı olacağını anlatan Erdoğan, "İsrail, Uluslarararası Atom Enerjisi Kurumunun üyesi değil. Kendilerinde nükleer silah olduğunu kabul ediyorlar" dedi.
Erdoğan, uluslararası camianın İsrail'in tutumunu görmediğini ifade ederek, bundan rahatsızlık duyduklarını kaydetti.

BİZİ ÜZMEKTEDİR

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, anayasa paketine ilişkin eleştirileri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Erdoğan, teklifin komisyonda görüşüldüğünü hatırlattı.

Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısının Avrupa ülkelerinde ve ABD'de nasıl olduğunu örneklerle açıkladıklarını anlatan Erdoğan, "Hala yüksek yargının bazı temsilcilerinin çıkıp bu tür açıklamalar yapması bizi üzmektedir" şeklinde dile getirdi.

Erdoğan, özel uçak ''Ana'' ile saat 13.45'de İstanbul'dan Dublin aktarmalı olarak ABD'ye gitti. Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile kalabalık bir heyet de yanında duruyor.