Ak Partiye Anayasa Desteği

Bursa'da, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ve İstanbul Sivil Dayanışma Platformu üyeleri, anayasa değişikliği konusunda AK Parti'yi desteklediklerini açıkladı

Ak Partiye Anayasa Desteği
Bursa'da, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ve İstanbul Sivil Dayanışma Platformu üyeleri, anayasa değişikliği konusunda AK Parti'yi desteklediklerini açıkladı.
AK Parti Bursa İl Başkanvekili Av. İsmet Su, parti merkezinde Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Mehmet Mekikçi ile İstanbul Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dursun Akan ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Yavuz'un da katıldığı' görüşmede, yeni anayasa konusu tartışıldı.
AK Parti olarak anayasayı değiştirme çalışmalarının ana sebebinin Türkiye'yi Avrupa standartlarında bir demokrasiye kavuşturmak olduğunu dile getiren Su, Türkiye'yi değişen ve gelişen dünyaya paralel olarak kalkındırmak, halkın refah seviyesini yükseltmek istediklerini, bu amaçla gece-gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Su, Şu anda ülkenin, anayasa değişikliği sebebiyle önemli günlerinden birini daha yaşadığının altını çizen Su, "Tarihi nitelikte, Türkiye'yi Avrupa standartlarında bir demokrasiye
kavuşturmak için anayasa değişikliği gerçekleştiriyoruz. Anayasayı birinci sınıf demokrasilerin yaşandığı ülkelerle paralel hale getirebilirsek, ülke olarak önümüzü kimse alamayacak" dedi.
Güçlü bir ülke olabilmek için önce kendi içindeki sıkıntıların çözülmesi gerektiğini kaydeden Su, "Bu uğurda adımlar attık, atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.
Ziyarette sivil toplum örgütleri adına söz alan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Mehmet Mekikçi ise, hükümeti yeni anayasa konusunda desteklediklerini belirtti. Mekikçi, "Burada AK Parti'den anayasanın tamamının değiştirilmesini talep ediyoruz. Mevcut anayasada bulunan ve insan hakları ile demokrasiyi sekteye uğratan bütün maddelerin değiştirilmesini istiyoruz" şeklinde kaydetti.