Sungurlu'da Polis Günü Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı'nın 165'nci kuruluş yıldönümü Çorum'un Sungurlu ilçesinde törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, polisler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.
Törende günün anlam ve önemini belirten bir açılış konuşması yapan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, emniyet teşkilatının toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlendiğini söyledi. Maden, bu görevi yerine getirirken emniyet teşkilatının demokratik laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğunu asla unutmadıklarını belirtti.
Kaymakam Hulusi Şahin ise, "Toplumların ulaştığı en iyi yönetim anlayışı olan demokrasinin yerleşmesinde, toplumsal ve kültürel etkenlerin yanı sıra güvenliğin de çok önemli yeri vardır. Huzur ve güvenin sağlanamadığı ortamda karmaşa son bulmaz ve demokratik haklar kullanılamaz. Bu nedenle demokrasinin önemli öğelerinden biri, gücünü yasalardan, desteğini halktan alan, ülkede dirlik ve düzenin bozulmaması ve sürekli kılınması için gece gündüz demeden var gücüyle çalışan Emniyet teşkilatıdır. Emniyet
teşkilatımız yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış ve güven içinde, güvenlik kaygısı duymadan yaşamasının sağlanması gibi Devlet adına üstlendiği görevleri, Anayasa ve yasalarla saptanan sınırlara bağlı kalarak, üstün görev anlayışıyla, başarıyla yerine getirmektedir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunması ve ödül töreni ile devam eden program İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen kokteylin ardından sona erdi.