Sivas'ta Şehitler Çeşmesi Açıldı

Sivas'ta görevi başında hayatını kaybeden şehitler için 'Şehitler Çeşmesi' açıldı.

Sivas'ta Şehitler Çeşmesi Açıldı
Açılışa Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Açılışta konuşan Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, yapılan eseri korumada hepimize görev düştüğünü ifade ederek, " Vatan topraklarımız bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da canımız pahasına korumaya devam edeceğiz. Bu eseri korumada hepimize büyük gayretler düşmektedir" dedi.
Ardından konuşma yapmak üzere söz alan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Hızal bu çeşmenin yapılışında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bugün burada vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimiz için yapılan çeşmenin açılışı için bulunuyoruz. Hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.
Daha sonra konuşan Sivas Valisi Ali Kolat ise açılacak olan çeşmenin büyük bir vefa örneği olduğunu belirterek, "Örnek bir çalışmanın birazdan açılışını yapacağız. Bu çalışma gerçekten büyük bir vefa örneğidir. Bu eserler bu ülkeye hizmet edenlere vefamızın güzel bir armağanıdır" şeklinde konuştu
Daha sonra İl Müftüsü Yusuf Şahin'in duaları eşliğinde Sivas Valisi Ali Kolat ile Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan birlikte kurdeleyi keserek üzerinde 69 şehidin isimlerinin yazılı olduğu çeşmenin açılışını yaptı.
Açılışın ardından Şehitler Çeşmesi'nden akan suyu ilk olarak Sivas Valisi Ali Kolat ile Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan içti.
Çeşmenin açılışında katkıda bulunanlara birer plaket verildi.