Öğrencilere Ormanlar Hakkında Bilgi Verildi

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Taşburun İlköğretim Okulu'nda ormanlar hakkında bilgilendirme semineri verildi.

Öğrencilere Ormanlar Hakkında Bilgi Verildi
Orman Mühendisi Turgut Çangır ve Taşburun Köyü Orman Bölge Şefi Esma Çolak, Taşburun Köyü ilköğretim okulunda öğrencilere slayt eşliğinde ormanlar hakkında bilgi verdiler. Çangır ve Çolak ormanlarımızın oksijen deposu olduğunu tüm canlıların yaşamları için gerekli olduğunu vurguladılar.
Orman Mühendisi Çangır, ormanların önemini anlatarak, "Bir kayın ağacı yılda 15,6 değerinde oksijen üretir. Sizler Taşburun köyünün de kayın ormanları içinde yaşıyorsunuz. Bu sizler için sağlıklı bir yaşam ve bulunmaz velinimettir. Bu ormanlara sahip çıkın. Ormanlarımızın yüzde 97'sini üzülerek belirtmeliyiz ki insanlar tararından yok edildiği tespit edilmiştir. Bir ağacın altı bin değişik alanda insanoğlunun hizmetinde kullanıldığını dikkate alırsak ormanların önemini daha iyi kavrarız. Siz geleceğin mimarları olarak bu ormanları bizlerden daha iyi korumalısınız. Gelecek neslin sağlıklı olması için bunu başarmak zorundayız. Her biriniz mutlaka bir fidan dikmeyi alışkanlık haline getirin" dedi.
Semineri dikkatle izleyen öğrencilerde ormanları koruyacaklarına ve fidan dikimine önem vereceklerine dair söz verdiler
Toplantıya Taşburun Köyü Muhtarı Fethi Kılıçoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Aydın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.