Emekli kimi isterse iktidar o

Türkiye'de 9 milyon 200 bin emekli bulunduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ''Eşleri ile birlikte 13-14 milyon oluyorlar. Emekliler isteseler tek bir partiyi iktidar yapabilirler'' diye konuştu.

Emekli kimi isterse iktidar o
Kılıçdaroğlu, Muğla Belediyesi tarafından yaptırılan katlı otoparkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, emeklilerin durumunun perişan olduğunu, aldıkları aylıklarla geçinemediklerini savunarak, şöyle konuştu:
''Emekliler kusura bakmasın. Ülkede 9 milyon 200 bin emekli var. Eşleri ile beraber 13-14 milyon oluyor. İsteseler tek bir partiyi iktidar yapabilirler. Başka hiçbir şey istemeye gerek yok. İşçiden, memurdan, esnaftan, çiftçiden oy almasanız da emekli isterse tek bir partiyi de iktidara getirebilir. Kendisini perişan eden, 'milli gelir artışından pay vermeyeceğiz' diyen bir siyasi iktidara emeklilerimiz destek verdi. Ben anlamıyorum. Demek ki bizim emeklilerin durumu çok iyi. Çok iyi de bizim haberimiz yok'' diye konuştu.
Türkiye'de bir akıl tutulması olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, bu akıl tutulmasını kaldırmak için çalışacaklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sayın Başbakan dedi ki 'emekli aylıklarını artıracağım.' Allah aşkına bana söyler misiniz bu maaş artışlarından memnun değilseniz sizin başkanınız koşa koşa neden gidip çiçek verdi Başbakan'a. Demek ki aldığınız aylık fazla. 'Ağacın kurdu kendi içindedir' derler. Kendi haklarınızı savunamazsanız ülkenin çıkarlarını savunamaz kimse. 'Emekli, bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı değildir' dedik. Seçim oldu yüzde 34 oyları vardı yüzde 47'ye çıktı. Bundan anlaşılıyor ki emekli aylıklarını biraz daha kesmeleri lazım. Bu tablo Türkiye'de bir akıl tutulması olduğunu gösteriyor. Bu akıl tutulmasını kaldıracağız.''

Konuşmaların ardından katlı otoparkın açılışını Kılıçdaroğlu, CHP Muğla milletvekilleri, Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Belediye Başkanı Osman Gürün birlikte yaptı.
Kılıçdaroğlu, açılışın ardından, esnaf ziyareti yaparak bir süre sohbet etti.