Chp Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu Marmaris'te

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Barlar Sokağı'nda yaşanan gerginlik nedeniyle Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a destek vermek için Marmaris'e geldi.

Chp Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu Marmaris'te
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Barlar Sokağı'nda yaşanan olay konusunda Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a destek vererek, "Nerede bir rant varsa, ranta üşüşenler varsa, o rantı halka sunmak belediye başkanının görevidir. Rantı birilerine değil, birilerinin çıkarlarına değil, o ranttan belde halkı yararlanmalıdır" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Meclis'te görüşülen Anayasa paketinin sahte imzalarla atıldığını savunarak, "Parlamentoda bir Anayasa görüşülüyor. Bu Anayasa taslağı AK Parti'nin genel merkezinde hazırlandı. Parlamentoya sunuldu, bir imza skandalı yaşandı. Sahte, daksillenmiş imzalar atıldı. Dünyanın hiçbir ülkesi bir Anayasa değişiklik taslağındaki sahte imzayla çalkalanmaz. Böyle bir şey olursa o ülkede demokrasi ve hukuk olmaz. Öneri getiriyoruz, fakat şark kurnazlığı olarak algılanıyor ama uygulanan dayatmacı politika
faşizmdir. Her türlü dokunulmazlıkları kaldıralım ve sınırlayalım. Dokunulmazlıktan söz edilmiyor. Çünkü dokunulmazlık kalkınca arkasına sığınamayacaklar" dedi.
CHP'nin iktidara gelmesi halinde iki temel değişiklik yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "CHP iktidara gelirse iki tane temel düşüncemiz var; birincisi siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Bu ülkede naylon faturacılar Maliye Bakanı olmasın, artık bu ülkede Alidibocudan Adalet Bakanı olmasını istemiyoruz. Kürsü dokunulmazlığına evet ama diğer dokunulmazlıkları kaldıracağız. Deniz Feneri davasını unutmadık. Islak imzalı iki belgeyi açıkladık. 4.5 milyon euroyu kimler teslim aldı, hepsini savcıya verdik.
Önümüzdeki günlerde Alman Savcı'ya da göndereceğiz. Bizdeki dava halen bitmedi, Almanya'da ikinci dava açıldı" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, medya alanında da değişiklikler yapmayı planladıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
"CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden birisi de hiçbir medya patronu doğrudan ya da dolayı kamu ihalesine giremeyecek. Medya patronu kendi işiyle uğraşacak, besleme basına son vereceğiz. Her medya çalışanı mutlaka sendikalı ve sigortalı olacak. Medya çalışanı da yazdığı haberin arkasında duracak. Sendikam var, haberim doğrudur diyecek. Medya patronunu etik değerler içerisine çekeceğiz. Medya çalışanını da güçlendireceğiz, sendikalı ve örgütlü bir hale getireceğiz. O zaman medya halkın sesi, gözü kulağı
olacak."
Kılıçdaroğlu'na Marmaris ziyaretinde CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu, CHP Muğla milletvekilleri Ali Arslan Fevzi Topuz ve Birol Ergin de eşlik etti.
(BG-CC-Y)