CHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıçdaroğlu Muğla'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'nin 3 madde dışında paketin oylanmasıyla ilgili önerisine her kesim olumlu bakarken, AK Parti şark kurnazlığı diyor, bu siyaset açısından olumsuz bir gelişme" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıçdaroğlu Muğla'da
CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'nin 3 madde dışında paketin oylanmasıyla ilgili önerisine her kesim olumlu bakarken, AK Parti şark kurnazlığı diyor, bu siyaset açısından olumsuz bir gelişme" dedi.

Kılıçdaroğlu, Muğla Belediyesi'nin Katlı Otopark açılışı için geldiği Muğla'da partisinin il binasını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğiyle ilgili CHP'nin değil AK Parti'nin uzlaşmaz tutum sergilediğini savunarak, "Anayasa değişikliği konusunda hükümetin izlediği yanlış politikaya karşı genel başkanımızın önerisi oldu. 3 madde dışında paketi getirin hemen oylayıp, onaylayalım dedi. 367'yi aşan oy oranıyla kabul edilir. Hüseyin Çelik çıktı, 'Baykal'ın önerisi şark kurnazlığı' dedi. Uzlaşmaz tutum sergileyen CHP değil, AK Parti'dir. Dayatma kültürünü sergiliyorlar" diye konuştu.

"AK Parti, CHP'nin önerilerine kapalı olduğu olgusunu kamuoyuna yaymak istedi. Hala da öyle yapıyor. Oysa CHP'nin bu konuda hiçbir önyargısı yok. Biz önerilere açığız. Elbette karşı öneride de bulunacağız. Demokrasinin gereği bu" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin en temel yasasını değiştiriyorsunuz. Hiçbir parti desteklemiyorsa, bir kuşku var demektir. O kuşkunun giderilmesi lazamı. AK Parti'nin olumlu yanıt vermesini bekliyoruz. CHP önyargılı hareket etmez. Van olayları kimin önyargılı olduğunun açık göstergesidir. Partimize yönelik çirkin saldırıyı gerçekleştirenlerin AK Parti'li olduğu çıktı ortaya. Partimiz için 'Hayır. İftira kampanyası yürütüyorlar' dediler. Önce araştırma gereği bile duymadılar. Ne oldu? Şimdi soruşturma açıldı. Araştırmadan bu kadar önyargı ile hareket etmenin Tayyip Bey'e yararı olmaz. Bu örnekte de olduğu gibi biz her aşamada, olayda doğru yapıyoruz. Onlar da hemen itiraz ediyorlar."

Kılıçdaroğlu, CHP'nin ön seçim yapıp yapmayacağı konusunda yöneltilen bir soruya da, ön seçimin de atamanın da zaman zaman yanlış sonuç verdiğine dikkat çekerek, "Bu sorunun yanıtını partimizin yetkili organları verebilir. Ancak biz, CHP olarak bu konuda yasa teklifimizi yaptık. Partiler Yasası ve Seçim Yasası değişmeli. Maalesef AK Parti işe buradan başlamadı. Önce parlamentoyu demokratikleştirmemiz gerekiyor. Biz bunun yolunun sadece partilerde ön seçim yapılmasından değil, seçmenin oy vermek istediği
partinin adayını da doğrudan belirlemesinden geçtiğine inanıyoruz. İktidara gelirsek yapacağımız ilk işlerden biri bu olacaktır" dedi.

Türkiye'nin ucuz turizm cenneti olarak algılandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye gelen turist sayısına bakıyor. Oysa turistin bıraktığı paraya bakmalıyız. Ucuz tatil cenneti olduk. Türkiye kaliteli turist ağırlayabilmeli. Her şey dahil yeniden değerlendirmeli. Tabii bunlar için turizmcinin bir birliğinin olması şart" dedi.