Boat Show Ankara'ya denizi getiriyor

Türkiye'nin denize kıyısı olmayan şehri Ankara'da deniz tutkunları, CNR Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından Denizcilik Müsteşarlığı ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde 21-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Boat Show Fuarı'nda buluşacak.

Boat Show Ankara'ya denizi getiriyor
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, "İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz ve 10 gün süren Avrasya Boat Show'un ziyaretçilerinin büyük bir kısmı Ankara'dandı. Ankaralıların denizi çok sevdiğini bildiğimiz için denizi onlara getirdik" dedi.
DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi de, Türkiye'deki tekne alıcıların yaklaşık yüzde 30'unun Ankaralılardan oluştuğunu, yaklaşık yüzde 20'sinin amatör denizci olduğunu ve yüzde 70'inin tatilini deniz kenarında geçirdiğini belirtti.
Deniz tutkunları 21-25 Nisan tarihleri arasında Türkiye'nin kalbinde buluşacak. İlklerin öncüsü CNR, dünyanın karada yapılan en büyük ikinci fuarı Avrasya Boat Show'un ardından Ankara'da deniz araçları, ekipmanları ve aksesuarları fuarı düzenliyor.
Başta başkentliler olmak üzere tüm deniz tutkunlarının buluşacağı Ankara Boat Show Fuarı, 21-25 Nisan tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. CNR Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından Denizcilik Müsteşarlığı ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen Fuara, aralarında Azimut, Atlantis, Beneteau, Concept, Doral, Hanse, Mercan, Sea Star gibi markaların bulunduğu 300'e yakın firma katılıyor.
Boat Show'un Ankara'da yapılan basın toplantısında CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşaa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü Denizcilik Uzmanı Barış Öztürk, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaptan Esen Faruk Özhan ve CNR Holding Satış Koordinatörü Murat Aslan hazır bulundu.

"ANKARA'YA DENİZİ GETİRDİK"
Toplantıda konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türkiye'de ilk defa denize kıyısı olmayan bir şehirde Boat Sow düzenlediklerini belirterek, Ankaralıların deniz tutkunu olduğunu ve en çok tekne alımlarının Ankara'dan yapıldığını söyledi. Erem, "İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz ve 10 gün süren Avrasya Boat Show'un ziyaretçilerinin büyük bir kısmı Ankara'dandı. Ankaralıların denizi çok sevdiğini bildiğimiz için denizi onlara getirdik" dedi.
Pek çok yelken kulübü, Denizcilik Müsteşarlığı, kuvvet komutanlıkları gibi kurumların Ankara'da olmasının da fuarın bölgedeki önemini arttırdığını kaydeden Erem, fuarın açık ve kapalı toplam 15 bin metrekare alanda yapıldığını ve bunun için devasa bir modern çadır kurulduğunu ifade etti. Erem, bu yıl ilki düzenlenen Boat Show'un Ankara'da devam edeceğini, temennilerinin Ankara'ya yakışacak büyüklükte uluslararası standartlara sahip bir fuar alanının yapılması olduğunu dile getirdi. Erem, "Yetkililer
Ankara'ya uluslararası standartlarda büyük bir fuar merkezi yaparsa, biz de dünyaca ünlü fuarları Ankara'ya getiririz" diye konuştu.

"TEKNE ALIMLARININ YÜZDE 30'U ANKARA'DAN"
DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi de, Türkiye'deki tekne alıcıların yaklaşık yüzde 30'unun Ankaralılardan oluştuğunu belirterek, "Ankaralıların yaklaşık yüzde 20'si amatör denizci, yüzde 70'i tatilini deniz kenarında geçiriyor. Ancak bizler CNR ve DENTUR olarak gerçek deniz sevgisinin sadece fiziki olarak sahil kenarında bulunmakla oluşmadığını biliyoruz. Ankaramızda denize gönül vermiş pek çok vatandaşımız bulunmaktadır, denizciliği sevdirmek ve yaygınlaştırmak doğrultusunda denizi Ankara'ya
getirdik" diye konuştu.
Ankara'da böylesi önemli fuarların düzenlenmesini desteklediklerini bildiren Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel müdürlüğü Denizcilik Uzmanı Barış Öztürk ise, sektörde marka olmuş 600'ün üzerinde firma olduğunu belirterek, bu markaların pek çoğunun uluslarası nitelikte olduğunu, sektörü sıkıntıya sokan merdiven altının önüne geçildiğinde sektörün daha da büyüceğini kaydetti.

"ÜST GEÇİTLER VE TÜNELLERDEN GEÇEBİLECEK BÜTÜN TEKNELER ANKARA'YA GELECEK"
CNR Holding Satış Direktörü Murat Aslan da, 21-25 Nisan'da Ankara'da düzenlenecek Boat Show'un görsel bir şölen yaratacağını, karayollarının izin verdiği ölçüdeki (üst geçitlerden ve tünellerden geçebilecek büyüklükteki) bütün teknelerin Ankara'ya getirileceğini söyledi.
5 gün boyunca devam edecek fuarın katılımcı grupları, tekne aksesuarları ve tekne yapım malzemeleri, sürat ve gezi tekneleri, yelkenli tekneler, motorlu tekneler, av tekneleri ve avcılık malzemeleri, fiber tekneler, dıştan takma motorlar, dizel motorlar, jet ski, balıkçılık malzemeleri, jenaratör ve güç ekipmanları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarlarından oluşuyor. Fuara, denizcilik sektörü ile ilgili tüm ihracatçılar, ithalatçılar, toptancılar, perakendeciler, bayiler, ilgili devlet
kurumları, distribütörler, acentalar ve deniz tutkunlarının katılması bekleniyor. Ankara Boat Show, 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
(YC-YC-E)