Başbakan Erdoğan, Polis resepsiyonuna katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen polis resepsiyonuna katıldı.

Başbakan Erdoğan, Polis resepsiyonuna katıldı
Resepsiyona Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, eski bakanlardan Mehmet Ağar ve Hüsamettin Özkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengin Engin, Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Berk ve Bilal Bayraktar, sanatçılar Orhan Gencebay ve Beyazıt Öztürk ile Haluk Ulusoy'un da aralarında bulunduğu iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. Başbakan Erdoğan, üzerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün logosu ile ''Halk için emniyet, adalet için hizmet'' sloganı ve ''165. yılında İstanbul polisi'' , ''Artık suç değil sevgi işleyin'' yazılarının bulunduğu 6 katlı pastayı Bakan Atalay, Vali Güler ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte kesti.

İstanbul polisinin ve polis teşkilatının 165. yılında birarada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Ülkemiz ve milletimizin huzuru ve mutluluğu için verilmiş bunca mücadele var. Bu mücadele esnasında ebediyete intikal eden birçok emniyet mensubu bulunuyor. Bu mücadelede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, Türk milletine de başsağlığı diliyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Ülkemizin güvenliği, huzuru için gece gündüz demeden verilen bu mücadelede müstesna yerlerini unutmak mümkün değil. Tabii bu da her ülkenin, ülkemizde de olduğu gibi olmazsa olmaz adımlarından bir tanesi. Emniyetin, güvenliğin olmadığı yerde bu tür adımları da atmak mümkün değil. Şu anda da emniyet teşkilatımız bütün gücüyle ülkemizin huzuru için birlik ve beraberliğimizin tesisinde aldığı rol ile temayüz ediyor. Her geçen gün çok daha güçlü bir şekilde bu süreci devam ettiriyor. Ben nice yıllara bir bayram havasında, birlik beraberlik içerisinde, güvenlik teşkilatımızın gerek polisimizle, gerek askerimizle el ele devamını temenni ediyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlarken, pastayı 'artık suç değil sevgi işleyin' sloganıyla kesiyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, kestiği pastanın üzerinden gül yapraklarının saçılması üzerine, ''Gerçekten bu ara Roza devrede, bizde de güller devrede. Ben gerçekten bu sürprizi bizlere yapan Pelit ailesinin Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Bey'e de huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum.
Fakat bu defa pastanın içinden herhangi bir şey çıkmadı, gül olarak çıktı'' dedi. Erdoğan'ın bu sözleri, salonda gülüşmelere neden oldu.

Bu arada, binanın dışındaki polis bandosunun ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' adlı şarkıyı çaldığı duyuldu. Başbakan Erdoğan, resepsiyonda bir süre Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva ile sohbet etti. Erdoğan, resepsiyon öncesinde ise Tozkoparan'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eğitim ve Kongre Merkezi'nde polis üniformalı çocukları severek, onlara oyuncak hediye etti.